Kimi Räikkönens rörande gest – finaste ögonblicket i år

F1-förarens fina gest till 6-åringen är nominerat till bästa sportögonblicket – från gråt till leende på bara några minuter.


F1-föraren Kimi Räikkönen har många fans runt om i världen, men frågan är om inte 6-årige Thomas Danel är hans absolut största. I maj i år fick Ferrariföraren avbryta loppet i spanska GP till pojkens stora förtvivlan, tårarna kunde inte sluta rinna efter att idolen hade kört ut. 

Det Kimi valde att göra efter loppet har engagerat många. Ferrari valde nämligen att leta rätt på pojken så att han fick träffa sin stora idol. Klippet blev en stor snackis och har nu nominerats till det finaste sportögonblicket i år vid den internationella omröstningen Laureus.

Räikkönen skrev sin autograf på sin keps och gav pojken, något som den finska tidningen IIta-Sanomat skrev om. I skrivande stund har klippet fått 58% av rösterna, men möter hård konkurrens.

De andra fina sportögonblick som finns med i omröstningen är bland annat scenerna från hyllningen och farvälet av Francesco Totti. Även Barcelonas vändningen och sagolika bragd mot PSG i Champions League är nominerat, i december i år avslutar tävlingen. 

Här kan du ta en titt på samtliga klipp i omröstningen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
F1
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är gesten finare än Tottis avskedshyllning?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?