Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Schumi aldrig nöjd med bilen"

Michael Schumachers bil kommer att förbättras så att den passar honom mer.
1 av 2

Michael Schumachers bil kommer att förbättras så att den passar honom mer.

SCANPIX/AP

Tysken är aldrig nöjd med sin bil.
2 av 2

Tysken är aldrig nöjd med sin bil.

SCANPIX/AP

Sport | 21/03/2010 12:59

Michael Schumacher hamnade en bit bakom täten i Bahrain. Nu jobbar Mercedes-stallet för fullt för att förbättra bilen så att den passar honom bättre.- Vi måste utveckla bilen mer så att den passar hans körstil, säger teamchefen Ross Brawn.

I söndags gick F1-premiären i Bahrain av stapeln. Förväntningarna på den återvändade legendaren Michael Schumacher var naturligtvis skyhöga, men tysken kom inte bättre än sexa.

– Jag har varit en bra bit bakom täten i början av säsongen, men ändå kämpat om VM-guldet. Jag vet hur snabbt saker och ting kan förändras, åt det ena eller det andra hållet. Det vore fel att säga det går inte redan nu, det går alltid, säger Michael Schumacher till Bild, som kom bakom Mercedeskollegan Nico Rosberg.

Därför arbetar Mercedes för fullt för att förbättra bilen så att den passar "Schumi", som inte hade en chans mot McLaren i rakorna, starten och målrakan. I målrakan nådde exempelvis Lewis Hamilton 314,8 km/h medan Schumacher endast nådde 306,1.

Orsaken till det tros var skorstenslösningen som McLaren har. Det gör att förarens knän leder om luften vilket i sin tur gör att farten ökas med 10 km/h på rakorna.

– En sådan lösning jobbar alla team med nu, men det kan ta upp till tre lopp innan vi får till det, säger stallets motorsportchef Norbert Haug.

Teamchefen Ross Brawn vet hur krävande Schumacher är.

– Michael är aldrig nöjd med en bil och vi måste utveckla bilen mer så att den passar hans körstil. Då tror jag att vi kan lösa hans problem, säger han.