Lördag 16 Okt
Stockholm

Formel 1: Dags för Australiens GP

Ferrari utklassade sina konkurrenter i F1-premiären i Bahrain. Nu är det dags för årets andra Grand Prix, i Australien. Frågan är om någon kan stoppa superduon Fernando Alonso och Felipe Massa.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MELBOURNE. Fernando Alonso och Felipe Massa var hästlängder före McLaren och kompani i Bahrains Grand Prix. Ferraris bilar funkar naturligtvis ypperligt för förarna, men enligt Lewis Hamilton har Red Bull-Renault den bästa bilen.

- Red Bull är löjligt snabbare än alla andra. Det är helt galet. De har den överlägset snabbaste bilen, säger Hamilton till Formel 1:s officiella hemsida och fortsätter:

- Fernando (Alonso) var väldigt snabb i loppet och de (Ferrari) är utan tvekan närmare Red Bull, men det skiljer ändå en halv sekund.

Men nu är det dags för Australiens Grand Prix och förmodligen har både mekaniker och förare hunnit ladda om batterierna. För i morgon är det dags för de två första träningarna.

På lördag hålls ännu en träning innan det är dags för kvalet. Fjolårets kval vann Jensen Button, som också vann loppet.

58 varv kommer att köras under söndagens Grand Prix och det blir intressant att följa hur många depåstopp toppförarna kommer att förbruka.

För övrigt är det värt att notera att Michael Schumacher har banrekordet sedan 2004. Nu kör han dock inte längre för Ferrari, utan tysken hoppas upprepa bedriften i Mercedez Benz nya bil.

Efter Alonsos makalösa lopp i Bahrain står han som favorit inför söndagens GP, men flera förare lär kunna utmana; främst Sebastian Vettel i Red Bulls galet snabba bil.

Kommentera
Kopiera länk
Dela