1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

"En av de tuffaste banorna"

Formel 1 har visat sig vara jämnare än många hade trott på förhand, men nu är det dags för Malaysias Grand Prix som utan tvekan är en av de svåraste banorna, och det lär skilja mästarna från mängden.


MALAYSIA. Under de två första Grand Prixen har vi fått se blandade resultat från favoriterna. Hittills har endast Ferraris Fernando Alonso och Felipe Massa imponerat rejält i båda tvälingarna.

Men nu börjar uppladdningen inför Malaysias Grand Prix; en bana där just Alonso har segrat två gånger tidigare. Även Michael Schumacher, som gjort comeback, vet hur det känns att stå högst upp på prispallen i denna tävling.

Faktum är att den rutinerade tysken vunnit på Malaysia hela tre gånger under 2000-talet, men senaste gången var för sex år sedan. I fjol segrade Jenson Button och britten är uppenbarligen i fin form då han vann senaste tävlingen i Australien.

Hettan påtaglig i Malaysia

Det som talar för Button är att den otroligt tuffa hettan i Malaysia är jämförelsebar med den i Australien. Enligt Mercedes Nico Rosberg kommer det att bli fysiskt påfrestande för förarna.

- Det kommer att bli tufft för förarna på grund av hettan. Det är en av de tuffaste banorna för oss förare att klara av fysiskt men det är därför jag tränade under vintern, så det ska inte vara några problem, sa Rosberg på gårdagens presskonferens.

Rosberg har knipit två femteplatser så här långt, men enligt den 24-årige tysken har Mercedes potential att kunna utmana Ferrari och kompani.

- Teamet måste växa. Vi har massiv potential. Vi har en väldigt stark grupp av människor och fantastisk support från Mercedes-Petronas, så jag är övertygad om att vi kommer minska marginalen (till ledarna), förklarar han.

Banrekordet sex år gammalt

Redan på fredagsmorgonen drar de första träningarna igång för förarna och på lördagen stundar kvalet. Dagen därpå är det äntligen dags för start i Malaysias Grand Prix, men vänta er inte några supertider.

Banrekordet, som sattes 2004 av colombianen Juan Pablo Montoya, är på 1:34.223 - en tid som minst sagt blir svårslagen. Stjärnförarna håller dessutom på att vänja sig vid de uppdaterade bilarna.

Favoritskapet ligger på Fernando Alonso och Jenson Button, vilka har vars en seger efter två tävlingar. Men kanske kan en veteran som Michael Schumacher, med all sin rutin, överraska och sno åt sig rubrikerna.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!