Lördag 27 Nov
Stockholm

Moskva och New York kan få Formel 1-lopp

1 av 2
2 av 2

Formel 1-sporten vill utöka kalendern och bryta ny mark. Redan nu börjar en bana i Indien att ta form, men det skvallras också om banor i Ryssland och i New York. Samtidigt säger F1-gurun Berne Ecclestone att några tävlingar försvinner.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under de kommande åren kan flera nya banor hamna på F1-kalendern. I Indien, i utkanterna av Dehli, bygger man redan en bana. Bandesignern Herman Tilke har designat en bana över 5,5 kilometer som tros bli den näst snabbaste banan om man ser till den nuvarande kalendern.

Bygget har vissa problem och man får inte så mycket stöd uppifrån som man hoppats på, men de som ligger bakom bygget, Jaypee-gruppen, har sagt att allt är under kontroll.

- Banan är en del av en sportstad som byggs 35 kilometer utanför Indiens huvudstad med en formel 1-bana och en cricketarena med plats för 100 000 åskådare, säger talesmannen Mark Huges till Reuters.

- Vi förväntar oss att allt ska vara helt klart i juli 2011 och när FIA väl har gett oss klartecken kan vi utbilda personal och medicinsk personal.

Ryssland och New York på tapeten

Samtidigt sägs det att det kan bli en F1-tävling i Ryssland redan 2012 och året därpå kan det bli en citytävling i New York. När det gäller Ryssland har Vitaly Petrov i Renault, landets första F1-förare, hjälpt till att få upp intresset för sporten på hemmaplan.

Sochi, där vinter-OS hålls 2014, nämns som tänkbar plats för en formel 1-bana, men man utesluter heller inte Moskva.

- Vi kommer att tappa några tävlingar, det är klart. Det finns några tävlingar som vi kan bli av med utan att det ställer till allt för mycket problem, säger Bernie Ecclestone till Bloomberg.

- Jag har pratat med länder för att se vad vi kan få fram, tillägger han utan att gå in på specifika nationer.

Kommentera
Kopiera länk
Dela