Fredag 3 Dec
Stockholm

Kan Vettel upprepa succén?

1 av 11
2 av 11
3 av 11
4 av 11
5 av 11
6 av 11
7 av 11
8 av 11
9 av 11
10 av 11
11 av 11

Sebastian Vettel tog sin första seger i Kina förra året. Om en vecka får han chansen igen, och tysken kan vid seger gå upp i ledning. – Förhoppningsvis kan vi få samma resultat i år, säger 22-åringen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det går bra för Red Bulls-Renaults Sebastian Vettel just nu. Senast på Sepang i Kuala Lumpur, Malaysia, klarade han regnet bäst. Tysken slutade etta och stallkamraten Mark Webber, från pole position, körde in som tvåa. Det var Vettels sjätte seger under karriären.

Nu väntar Kinas Grand Prix i Shanghai och det var här som Vettel, 22, tog sin första seger förra säsongen. Kan han upprepa den succén kan tysken gå upp i ensam ledning.

- Förra året var då, i år är ett nytt år. Men förhoppningsvis kan vi få samma resultat i år, säger Vettel.

- Varje lopp är en ny utmaning. I det första loppet tycker jag att vi var ganska snabba. Ferrari var mycket snabba då, men i Melbourne var vi tillbaka.

Ferraris Felipe Massa leder med sina 39 poäng, sedan delar stallkamraten Fernando Alonso och just Vettel på andraplatsen. De har 37 poäng.

Både i Bahrain och i Australien tog förra årets tvåa Vettel pole position men i Australien bröt tysken efter problem med däcken. Problemen tog ifrån honom viktiga poäng.

- Efter två lopp där vi inte gick så bra som vi hade velat var det viktigt att inte få panik utan att behålla lugnet eftersom det är en lång säsong, menar Vettel.

Efter den fina säsongsinledningen, Mark Webber har kört in 24 pinnar till Red Bull, hyllas förarduon också av stallchefen Christian Horner.

- Vi har uppenbarligen varit frustrerade efter de två inledande tävlingarna men stallet har fortsatt vara fokuserat. Båda bilarna fungerar bra så det gör att vi är tillbaka i mästerskapet och ger alla mycket självförtroende.

I konstruktörs-VM ligger Red Bull-Renault trea med sina 61 poäng. Ferrari toppar före McLaren, på 76 respektive 66 poäng.

Det bästa från Kinas GP 2009:

Kommentera
Kopiera länk
Dela