1 av 8
- Foto: Scanpix
2 av 8
- Foto: Scanpix
3 av 8
- Foto: Scanpix
4 av 8
- Foto: Scanpix
5 av 8
- Foto: Scanpix
6 av 8
- Foto: Scanpix
7 av 8
- Foto: Scanpix
8 av 8
- Foto: Scanpix

Schumacher ryktas lägga av

Rykten har gått att Michael Schumacher, en besvikelse hittills, kommer att bryta sitt kontrakt med Mercedes i förtid. – Det är egentligen tvärt om. Michael är mycket motiverad, lovar dock Mercedes sportchef Norbert Haug.


Michael Schumacher skapade stora rubriker när han meddelade sin comeback efter tre års frånvaro. Men succén med Mercedes GP har uteblivit och den sjufaldige världsmästaren har ryktats vara aktuell att bryta kontraktet med det tyska stallet.

- Det är egentligen tvärt om. Jag vet att Michael är mycket motiverad och hans comeback är långsiktig, med en långsiktig succé, säger Mercedes sportchef Norberg Haug till Bild.

Haug, tidigare journalist men nu med övergripande ansvar över Mercedes motorsatsningar, tror också att den 41-årige Schumacher kan lägga till ytterligare GP-segrar till de 91 han redan har.

- Ja. Så fort bilen klarar det så kan Michael klara det, förklarar Haug.

Hittills har kollegan Nico Rosberg överglänst ”Schumi” som kommit sjua som bäst i kvalet och slutat sexa, i Bahrain.

- Det faktum att han inte har nått bättre resultat hittills är inte hans fel. De riktiga fansen är experter och vet exakt vad som har hänt hittills och varför poängen uteblivit, säger 57-årige Haug till den tyska tidningen.

Han passar även på att berömma Rosberg, 24, för dennes insatser hittills och menar att den unge tysken inte ska hamna i skuggan för sin mer namnkunnige stallkamrat.

- I det första tre loppen har han gjort bästa möjliga jobb.

Rosberg skuggar i toppen med sina 35 poäng medan Schumacher hittills kört in nio poäng. I konstruktörs-VM ligger man fyra.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!