1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

Alonso välkomnar ledigheten

Efter Kinas Grand Prix är det uppehåll i nästan tre veckor. Det gillar den dubble världsmästaren Fernando Alonso. ”Vi kommer alla att tjäna på det”, säger Ferrari-stjärnan.


SHANGHAI. Det har varit en ganska intensiv öppning på formel 1-kalendern. Men efter Kinas Grand Prix i Shanghai, som avgörs på söndagen, blir det ett litet glapp till nästa tävling. Nästa GP är i Barcelona den nionde maj.

- Vi vill ta många poäng när vi avslutar den här första delen av mästerskapet på bästa möjliga sätt innan vi åker till Europa, säger Ferraris Fernando Alonso enligt London Evening Standard.

- Det kommer att vara ett långt uppehåll efter Shanghai och förarna och stallen kan ladda om sina batterier innan de europeiska tävlingarna startar. Vi kommer alla att tjäna på det.

Trots att spanjoren i Malaysia med bara två varv kvar på grund av motorproblem, och även hade problem med växellådan, skuggar han stallkamraten Felipe Massa i förarmästerskapet. Han ligger två pinnar bakom.

I Malaysias regn fick Ferraris förare problem, Alonso och Massa startade på 19:e respektive 21:a plats. Nu hoppas den dubble världsmästaren Alonso att man fixat problemen.

- Vi gjorde en dålig utvärdering i kvalet och det fick vi betala för i loppet, där vi också hade problem med tillförlitligheten. Det kan hända alla och vi måste lära oss av våra misstag och inte upprepa vissa saker.

- När det gäller stabiliteten så är jag inte orolig. Jag tror att det som orsakade motorfelet var en engångsföreteelse.

Fernando Alonso kom trea i lördagens kval inför Kinas Grand Prix i Shanghai.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!