Lördag 23 Okt
Stockholm

Ecclestone tar Hamilton i försvar

Incidenten mellan Hamilton och Sebastian Vettel i depån i helgens tävling i Shanghai.
1 av 3
Incidenten mellan Hamilton och Sebastian Vettel i depån i helgens tävling i Shanghai. Foto: Scanpix
Lewis Hamilton har fått utstå massvis med kritik. Nu får han försvar från Formel 1-profilen Bernie Ecclestone.
2 av 3
Lewis Hamilton har fått utstå massvis med kritik. Nu får han försvar från Formel 1-profilen Bernie Ecclestone. Foto: Scanpix
Bernie Ecclestone förstår inte varför alla gnäller på Lewis.
3 av 3
Bernie Ecclestone förstår inte varför alla gnäller på Lewis. Foto: Scanpix

Det har varit stort missnöje kring Lewis Hamiltons uppträdande både på och utanför banan. Men nu tar Formel 1-profilen Bernie Ecclestone britten i försvar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SHANGHAI. Årets stora snackis i Formel 1 har varit Lewis Hamilton och dennes beteende både på och utanför banan. Han har bland annat gjort en burnout framför en polisbil i Australien och han har varit omtalad för incidenter på banan.

Han sick-sackade framför Vitalij Petrov i Malaysia trots att man inte är tillåten spårbyte fram och tillbaka. I helgens tävling i Kina stötte han och Sebastian Vettel ihop i depån.

Hamilton har klarat sig utan bestraffning än så länge - men Vettel fick en varning efter depå-incidenten.

Trots de upprepade incidenterna är britten oförstående kritiken.

– Ärligt talat vet jag inte riktigt vad som står på och varför. De verkar ha diskuterat mig sedan en tid tillbaka, sa Hamilton när han mötte pressen i Kina.

Han får nu medhåll från den store Formel 1-profilen Bernie Ecclestone, som dessutom sitter på de kommersiella rättigheterna till Formel 1.

– Vad snackar de om? Den här sporten handlar väl ändå om racing? Jag tycker att Lewis gjorde ett fantastiskt race. Han körde ritkigt bra och de andra borde sluta gnälla på honom och koncentrera sig på körningen istället. Det är ett väldigt gnäll om ingenting, sa Eccelstone till the Mirror.

Kommentera
Kopiera länk
Dela