Incidenten mellan Hamilton och Sebastian Vettel i depån i helgens tävling i Shanghai.
1 av 3
Incidenten mellan Hamilton och Sebastian Vettel i depån i helgens tävling i Shanghai. - Foto: Scanpix
Lewis Hamilton har fått utstå massvis med kritik. Nu får han försvar från Formel 1-profilen Bernie Ecclestone.
2 av 3
Lewis Hamilton har fått utstå massvis med kritik. Nu får han försvar från Formel 1-profilen Bernie Ecclestone. - Foto: Scanpix
Bernie Ecclestone förstår inte varför alla gnäller på Lewis.
3 av 3
Bernie Ecclestone förstår inte varför alla gnäller på Lewis. - Foto: Scanpix

Ecclestone tar Hamilton i försvar

Det har varit stort missnöje kring Lewis Hamiltons uppträdande både på och utanför banan. Men nu tar Formel 1-profilen Bernie Ecclestone britten i försvar.


SHANGHAI. Årets stora snackis i Formel 1 har varit Lewis Hamilton och dennes beteende både på och utanför banan. Han har bland annat gjort en burnout framför en polisbil i Australien och han har varit omtalad för incidenter på banan.

Han sick-sackade framför Vitalij Petrov i Malaysia trots att man inte är tillåten spårbyte fram och tillbaka. I helgens tävling i Kina stötte han och Sebastian Vettel ihop i depån.

Hamilton har klarat sig utan bestraffning än så länge - men Vettel fick en varning efter depå-incidenten.

Trots de upprepade incidenterna är britten oförstående kritiken.

– Ärligt talat vet jag inte riktigt vad som står på och varför. De verkar ha diskuterat mig sedan en tid tillbaka, sa Hamilton när han mötte pressen i Kina.

Han får nu medhåll från den store Formel 1-profilen Bernie Ecclestone, som dessutom sitter på de kommersiella rättigheterna till Formel 1.

– Vad snackar de om? Den här sporten handlar väl ändå om racing? Jag tycker att Lewis gjorde ett fantastiskt race. Han körde ritkigt bra och de andra borde sluta gnälla på honom och koncentrera sig på körningen istället. Det är ett väldigt gnäll om ingenting, sa Eccelstone till the Mirror.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

2 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.