Stockholm

Inre stridigheter inom Ferrari

Felipe Massa och Fernando Alonso kan ha en fnurra på tråden efter en vårdslös körning i depån.
1 av 2
Felipe Massa och Fernando Alonso kan ha en fnurra på tråden efter en vårdslös körning i depån. Foto: Scanpix
Enligt Ferrari var det ingen stor grej.
2 av 2
Enligt Ferrari var det ingen stor grej. Foto: Scanpix

Det har uppstått inre stridigheter inom Ferrari-teamet efter en depåincident som inträffade i helgens GP i Kina.


Läs mer

SHANGHAI. Enligt brasilianska medier ska det ha uppstått sprickor mellan de båda Ferrari-förarna Fernando Alonso och Felipe Massa efter en vårdslös depåincident i helgens GP.

Sydamerikansk media har börjat spekulera kring Alonsos och Massas relation sedan Alonso körde om Massa respektlöst på väg in i depån.

Omkörningen renderade i att Massa blev utträngd i gräset och han tappade tre placeringar och greppet om totalledningen. Massa lovade att de skulle reda ut saken efter tävlingen.

– Jag såg hur han kom upp jämsides med mig och insåg att det kunde bli en smäll. Så jag tänkte på teamet och styrde undan. På grund av det tappade vi tre placeringar, sa Massa till brasilianska Globo.

Ferraris stallchef, Stefano Domenicali, säger sig vara rätt lugn över händelsen, men enligt italienska medier så ska han ha lyft händerna och skrikit rakt ut när det höll på att bli en krock. Men nu försöker Ferrari släta över händelserna.

– Det som hände i söndags var bara en "race incident" och ska därför behandlas som just en sådan. Våra förare vet hur de ska uppföra sig och de vet också att teamet går före individen, säger en talesperson från Ferrari enligt F1-technical.net.

Se den vårdslösa omkörningen:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.