Lördag 25 Sep
Stockholm

Häkkinen tror på Schumacher

1 av 8
2 av 8
3 av 8
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

Den tidigare världsmästaren Mika Häkkinen går med i skaran som fortfarande tror på Michael Schumacher. ”Jag är ganska övertygad om att Michel kommer att vinna en tävling i år”, säger finnen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Många har åsikter om Michael Schumachers säsong med Mercedes. Nu senast i raden tycker Mika Häkkinen, mästare med McLaren 1998 och 1999, till om den tyske legendaren.

- Jag är ganska övertygad om att Michel kommer att vinna en tävling i år. Jag vet vad som driver honom, hur hårt han jobbar när han väl har satt upp ett mål. Men det kommer att bli tufft för honom. Formel 1-sporten kommer inte att ge honom någon extra tid, den känner inte till ordet barmhärtighet och tillåter inga ursäkter, säger Häkkinen enligt ESPN i dag.

- Han tänker inte en sekund på sitt rykte, men han kommer att bli upprörd om han inte klarar av att tävla efter sina egna förväntningar. Det är så situationen ser ut för tillfället.

Den 42-årige finnen, som gjorde sin sista F1-säsong 2001 och då slutade femma totalt, menar att kombinationen av den nya tekniken och Schumachers ålder har gjort det svårt för tysken.

- Den här sporten kräver full koncentration, det är något som är svårt att uppnå när man är 41 år. I den åldern är det annat i livet som är viktigare, säger Häkkinen.

Den sjufaldige världsmästaren Schumacher slutade på andra plats i förarmästerskapet med sitt dåvarande stall Ferrari år 2006. Hittills i år, under sin comebacksäsong, har veteranen kört hem tio poäng till Mercedes.

Kommentera
Kopiera länk
Dela