Lördag 3 Dec
Stockholm

Jersey City backar om F1-tävling

1 av 4
. Foto: Scanpix
2 av 4
. Foto: Scanpix
3 av 4
. Foto: Scanpix
4 av 4
. Foto: Scanpix

En Formel 1-tävling i Jersey City diskuterades, men nu backar borgmästaren Jerramiah T Healy. Trist för Bernie Ecclestone som vill se en F1-tävling i USA, och helst i New York med omnejd.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

JERSEY CITY. Det har på sistone diskuterats att köra en Formel 1-tävling i Liberty State Park i Jersey City, mittemot Manhattan, New York. Men efter protester från olika grupper backar nu stadens borgmästare Jerramiah T Healy.

- Efter en genomgång av ett förslag från stadens turistkontor har jag kommit till en slutsats, nämligen att den här typen av event inte passar Liberty State Park, säger Healy i ett uttalande.

- Medan vi jobbar för att attrahera nationella och internationella event, måste vi se till att de passar oss och inte inkräktar på livskvalitén för våra boende och för samhället.

Ett förslag var att hålla en Grand Prix-tävling i fem år från och med år 2012. F1-supremon Bernie Ecclestone vill gärna se sporten återvända till USA och han vill väldigt gärna se en stadstävling i just New York med omnejd. Nu kanske han får se sig om efter andra alternativ.

Fotnot: Jersey City i delstaten New Jersey ligger mittemot Manhattan, New York, och är en del av New Yorks storstadsregion.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.