Stockholm

Svensk hoppas på F1-chans

1 av 4
. Foto: Bildbyrån
2 av 4
. Foto: Bildbyrån
3 av 4
. Foto: Bildbyrån
4 av 4
. Foto: Scanpix

De som går bra i GP2, tidigare formel 3000, får ofta chansen i Formel 1. Svenske Marcus Ericsson drömmer om de snabba bilarna. - Hans namn finns redan registrerat hos stallcheferna, säger rådgivaren Eje Elgh.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I helgen startar GP2-serien, det som tidigare hette formel 3000. En svensk, Marcus Eriksson, hoppas på framgångar. Framgångar som kan ta honom ända till formel 1-cirkusen.

- Det är en oviss tid, det är nu allvaret börjar. Det handlar om att kunna disponera loppen rätt, att känna av däckslitage och att vara flexibel för att kunna utnyttja materialet på bästa sätt, säger rådgivaren Eje Elgh till TT.

Elgh har hjälp av ingen mindre än Kenny Bräck som tidigare sagt att Ericsson påminner om Alain Prost. Då hade Ericsson ännu inte fyllt 16 år och körde gokart. Nu är svensken 20 år och 2007 vann han det brittiska formel BMW-mästerskapet och förra året vann han japanska formel 3-serien.

- Han har rätt ålder, han har vunnit i både formel 3 och formel BMW, och hans namn finns redan registrerat hos stallcheferna. Det enda som fattas är egentligen är att han ska prestera resultat. Men det är ju också det svåraste, säger Eje Elgh och fortsätter:

- Om han skulle vinna mästerskapet då kan jag sätta min högra hand att han får köra formel 1. Det är nära men ändå så långt borta. Blir han inte topp tio så kan han snart vara bortglömd – man får i regel bara en chans.

Ericsson ska köra för stallet Super Nova, som inte är topptippat.

- Super Nova var som bäst på 90-talet, då var stallet nästan oslagbart. Men nu kör jag inte med något favorittryck på mig, vilket i sig kan vara positivt, säger Ericsson.

- Men jag kör alltid för att vinna, även om det kanske gäller att vara realist. Det kan bli ett tufft år då konkurrensen är så bra.

Att byta från formel 3 till GP2 innebär samtidigt att han bytt från 225 hästkrafter till hela 650.

- Körstilen och aerodynamiken blir helt annorlunda, det har varit en utmaning för mig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Zlatan om VM: "Vill att Argentina ska vinna"

Publicerades: 1 timme sedan

Chelsea får vänta på CL-avancemang

Publicerades: 1 timme sedan

”Grå” seger för Färjestad

Publicerades: 2 timmar sedan

Örebro vann målfesten – efter matchstraff

Publicerades: 2 timmar sedan

Sylvegård: "Vi hittar en väg att förlora"

Publicerades: 2 timmar sedan

Sjätte raka förlusten för Luleå: "Kan spela bättre"

Publicerades: 3 timmar sedan

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.