Webber i pole position.
Webber i pole position. - Foto: SCANPIX/AP

Webber startar i pole position i Monaco

Mark Webber fortsätter att övertyga. I dag plockade australiensaren sin andra pole position – på en vecka. – Jag är väldigt glad över detta, säger Webber.


Kvalet i Monaco

Namn, placering, team

1. Webber Red Bull-Renault
2. Kubica Renault
3. Vettel Red Bull-Renault
4. Massa Ferrari
5. Hamilton McLaren-Mercedes
6. Rosberg Mercedes
7. Schumacher Mercedes
8. Button McLaren-Mercedes
9. Barrichello Williams-Cosworth
10. Liuzzi Force India-Mercedes
11. Hülkenberg Williams-Cosworth
12. Sutil Force India-Mercedes
13. Buemi Toro Rosso-Ferrari
14. Petrov Renault
15. de la Rosa Sauber-Ferrari
16. Kobayashi Sauber-Ferrari
17. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari
18. Kovalainen Lotus-Cosworth
19. Trulli Lotus-Cosworth
20. Glock Virgin-Cosworth
21. di Grassi Virgin-Cosworth
22. Senna HRT-Cosworth
23. Chandhok HRT-Cosworth
24. Alonso Ferrari Deltog ej

MONACO. Mark Webber var snabbast i dagens kval och kommer att starta i pole position i morgon. Webber är den första australiensaren att starta i pole position i Monaco på 40 år. Roberto Kubica placerade sig på andraplats före Red Bull-föraren Sebastian Vettel.

– Man måste vara väldigt precis för att lyckas i Monaco och jag fick till alla detaljerna. Jag är väldigt glad över detta. Men det kommer att bli ett långt race i morgon och banan förändras mycket under loppet så jag hoppas att vi får bra möjligheter att lyckas. Jag ser fram emot det, säger Mark Webber till internationell media och fortsätter:

– Om man ska förklara hur det är att köra ett helt fantastiskt varv där allt fungerar så var det som hände i kvalet. Bilen var underbar att köra, säger han.

Robert Kubica imponerade i kvalet och är nöjd med andraplatsen.

– Jag satsade allt redan på det första varvet eftersom man inte riktigt vet hur det är med trafiken här i Monaco, men det varvet var inte helt perfekt. Så jag gav mig i väg på nästa och det gick bra till den sista sektorn, där släppte däcken och jag fick kämpa för att klara av att komma ner på samma tid igen, säger Kubica.

Jenson Button, som leder VM-serien, placerade sig på åttondeplats. Fernando Alonso gjorde två riktigt bra träningsrace i går – men i dag kraschade han och kunde inte medverka i kvalet. Därmed får spanjoren starta sist i morgon.

– Det är sådant som händer, man kan inte göra någonting åt det. Vi får se hur det går i racet. Det blir svårt att starta sist, men det är ett långt lopp. 2006 lyckades Michael Schumacher köra upp sig från sista startplats till plats fem så målet är att ta poäng. Vi får se om vi har sådan tur, säger Alonso till Autosport.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.