Onsdag 10 Aug
Stockholm

"Kunde inte hänga med Webber i dag"

1 av 9
2 av 9
3 av 9
4 av 9
5 av 9
6 av 9
7 av 9
8 av 9
9 av 9

Sebastian Vettel kunde inte haka på Mark Webbers i hans tempo i Monacos Grand Prix på söndagen. – Jag kunde inte hänga med Mark i dag och vi måste se varför. Men vi tog viktiga poäng, säger tvåan om sig och stallkamraten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Australiern Mark Webber höll undan från starten och tog hem segern i Monacos Grand Prix för Red Bull. Tvåa kom tysken och stallkamraten Sebastian Vettel som snabbt intog andraplatsen i tävlingen, men som snarare fick titta bakåt än att blicka framåt. Han jagades av trean Robert Kubica i Renault.

- Jag kunde inte hänga med Mark i dag och vi måste se varför. Det var svårt i dag, speciellt i början och efter alla omstarter. Senare i loppet kände jag att jag hade bättre väggrepp och att jag inte var allt för långt ifrån Marks tempo, men då låg jag redan efter, säger Vettel enligt ESPN efter tävlingen.

- Det var ingen idé att försöka att nå honom eftersom det är så svårt att köra om här. Jag fick också titta mer i backspeglarna än tidigare, Robert pressade mig ganska hårt och det var ganska svårt att haka av honom.

Vettel lyckades alltså dock hålla undan, även om det inte kändes helt bra i loppet. I alla fall inte inledningsvis.

- Det kändes som om jag gick i sidled ibland istället för rakt fram. Men, jag är lycklig. Vi hade inte kunnat göra det bättre och vi tog viktiga poäng, det betyder mycket.

Firade med ett segerdopp

För Webber var det andra raka segern efter fullträffen i Barcelona. Han och Vettel firade med ett segerdopp i vattnet.

- Helt otroligt och i dag är den bästa dagen i mitt liv. Att vinna här i dag är väldigt, väldigt speciellt, sade Webber till reportrar efter segern.

Den 33-årige Webber är den första australiern sedan Alan Jones, 1981, att leda förarmästerskapet.

Webber och Vettel delar på ledningen i förarmästerskapet efter dagens första- och andraplats, bägge har 78 poäng. Ferraris spanjor Fernando Alonso är trea med sina 75 poäng.

Red Bull-Renault leder också konstruktörsmästerskapet (156 poäng) före Ferrari (136) och McLaren-Mercedes (129).

Regerande världsmästaren Jenson Button bröt på tredje varvet. Michael Schumacher slutade sexa, men fick 20 sekunders straff efter en regelvidrig omkörning av Alonso. Därmed blev 41-årige "Schumi" utan poäng.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.