Red Bull ändrade diffuser – efter klagomål

- 20/05/2010, 13:12 -
Tvingades att ändra diffusorn efter klagomål.

Tvingades att ändra diffusorn efter klagomål.

SCANPIX/AP

Efter klagomål från McLaren tvingades Red Bull att ändra diffusorn inför Monacos GP. Och det var inte teamet missnöjda med.– Vi fick köra med en version utan de där diffuservingarna och det blev till och med bättre, säger teamets chef Christan Horner.

 

PARIS. Red Bull har varit noga med att dölja bakänden på bilarna. Allt för att konkurrenter inte skall några detaljer angående deras bilar.

– Det är klart att bakänden på bilarna är så känslig att vi försöker göra det så svårt för andra att se den som möjligt, har Red Bulls chef Christian Horner tidigare sagt till Auto Motor und Sport.

Under racet i Barcelona fick McLarens ingenjör, Paddy Lowe, tillräckligt stor glimt för att se att allting inte var som det ska. Ingenjören rapporterade till FIA (Internationella Bilsportsförbundet) att det var en detalj i diffusorn som inte var regelrätt. Efter rapporten krävde FIA att Red Bull skulle återgärda det innan Monacos GP.

– Vi fick köra med en version utan de där diffuseringarna och det blev till och med bättre, sade Christian Horner till totalF1.com.