Torsdag 18 Aug
Stockholm

Red Bull ändrade diffuser – efter klagomål

Tvingades att ändra diffusorn efter klagomål.
Tvingades att ändra diffusorn efter klagomål. Foto: SCANPIX/AP

Efter klagomål från McLaren tvingades Red Bull att ändra diffusorn inför Monacos GP. Och det var inte teamet missnöjda med.– Vi fick köra med en version utan de där diffuservingarna och det blev till och med bättre, säger teamets chef Christan Horner.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

 

PARIS. Red Bull har varit noga med att dölja bakänden på bilarna. Allt för att konkurrenter inte skall några detaljer angående deras bilar.

– Det är klart att bakänden på bilarna är så känslig att vi försöker göra det så svårt för andra att se den som möjligt, har Red Bulls chef Christian Horner tidigare sagt till Auto Motor und Sport.

Under racet i Barcelona fick McLarens ingenjör, Paddy Lowe, tillräckligt stor glimt för att se att allting inte var som det ska. Ingenjören rapporterade till FIA (Internationella Bilsportsförbundet) att det var en detalj i diffusorn som inte var regelrätt. Efter rapporten krävde FIA att Red Bull skulle återgärda det innan Monacos GP.

– Vi fick köra med en version utan de där diffuseringarna och det blev till och med bättre, sade Christian Horner till totalF1.com.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.