Torsdag 18 Aug
Stockholm

Red Bulls praktfiasko

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Red Bull var på väg mot stor succé i Turkiets Grand Prix. Men i delad ledning kraschade Mark Webber och Sebastian Vettel – med varandra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Resultat

1. Lewis Hamilton – 1,28,47,620

2. Jenson Button

3. Mark Webber

4. Michael Schumacher

5. Nico Rosberg

6. Robert Kubica

7. Felipe Massa

8. Fernando Alonso

9. Adrian Sutil

10. Kamui Kobayashi

ISTANBUL. Dubbelledning och 17 varv kvar. Mark Webber låg precis framför stallkamraten Sebastian Vettel – när den osannolika incidenten inträffade.

Australiern Webber fick en dålig utgång på en kurva och Vettel försökte utnyttja misstaget genom att smyga sig förbi på insidan. Då brast det för Webber som styrde rakt in i tysken. En oförståelig manöver.

Både däck och delar flög av för Vettel som kraschade hårt och var tvungen att avbryta. Han kokade av ilska på väg av från banan och visade vad han tyckte om teamkamratens manöver genom att sätta fingret mot huvudet.

– Jag är inte nöjd. Jag kände att jag körde fortare de sista tre varven och försökte köra om. Jag fokuserade på inbromsningen när jag helt plötsligt förlorade bilen, säger Vettel i Viasat Motor.

Webber tog sig tillbaka upp på banan och slutade som trea i loppet. Vann gjorde Lewis Hamtilton, före McLaren-kamraten Jenson Button.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.