Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lägger kraschen bakom sig

1 av 9

Scanpix

2 av 9

Scanpix

3 av 9

Scanpix

4 av 9

Scanpix

5 av 9

Scanpix

6 av 9

Scanpix

7 av 9

Scanpix

8 av 9

Scanpix

9 av 9

Scanpix

Sport | 04/06/2010 00:08

Red Bull-förarna Sebastian Vettel och Mark Webber lägger kraschen, och fiaskot, i Turkiet bakom sig. - De här sakerna kan hända, även om det inte borde ha gjort det, säger Webber.

Sebastian Vettel och Mark Webber hade chansen på en dubbel i Turkiet i söndags, detta innan de två kolliderade vilket sabbade deras chanser. Men det är inga ”hard feelings” mellan Red Bull-stallets två stjärnförare.

Saken är utagerad efter ett möte med företrädare för Red Bull-stallet i Milton Keynes på torsdagen då man ansåg att det var rätt av de två förarna att tävla mot varandra. Incidenten kommer inte att påverka deras samarbete.

- Stallet hade fått oss till en mycket bra position och det var inte bra det som hände, så jag är ledsen för dem att vi tappade den ledning vi hade. Mark och jag är tävlingsmänniskor och vi tävlade, vi är professionella och det kommer inte att förändra vårt sätt att jobba tillsammans i framtiden. Vi har ett mycket bra stall och en bra lagkänsla, jag ser fram emot Kanada, säger tysken Vettel i ett uttalande.

Efter kraschen fick Vettel bryta loppet medan Webber, som varit i ledningen, lyckades köra in på tredje plats bakom McLarens britter Lewis Hamilton och Jenson Button.

- Det är synd om stallet, och vi förlorade en bra chans att vinna tävlingen. Men det är sport och de här sakerna kan hända, även om det inte borde ha gjort det. Jag är ledsen för alla inom Red Bull. ”Seb” och jag kommer att se till att det inte händer igen och kommer att fortsätta att jobba ihop, det är inga problem.

- Vi har pratat om det tillräckligt mycket nu. Det som har hänt har hänt och vi ser framåt och fokuserar på tävlingen i Kanada, menar australiern Webber.

McLaren leder nu konstruktörs-VM, bara en poäng före Red Bull. Webber är totalledare före Button och Hamilton medan Vettel är femma.