Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ferrari ändrar bana - öppnar nöjespark

Så här ser "Ferrari World" ut från luften.
1 av 4

Så här ser "Ferrari World" ut från luften.

All Over Press

290 miljarder kronor kostade bygget.
2 av 4

290 miljarder kronor kostade bygget.

All Over Press

Här är en av "tävlingsvagnarna"
3 av 4

Här är en av "tävlingsvagnarna"

All Over Press

"Ferrari World"
4 av 4

"Ferrari World"

Luca Bruno/AP/SCANPIX

Sport | 21/07/2010 16:32

Ferrari presenterar: "Ferrri World" med världens snabbaste berg- och dalbana.

ABU DHABI. Ferrari är tveklöst ett av de allra starkaste stallen inom Formel 1-sporten. Nu planerar stallet på att ta världen med storm igen - på ett något mer okonventionellt sätt.

För den som vill uppleva känslan att nästan åka med en F1-Ferraribil behöver endast åka till Abu Dhabi den 28 oktober. Då öppnar nämligen Ferrari den enorma nöjesparken, "Ferrari World".

Satsningen kostade över 290 miljarder kronor att bygga, och kommer att vara täckt av ett gigantiskt rött, triangelformat tak. Dessutom kommer Ferraris logga, den stegrande hästen, att finnas på taket. Så det kommer att bli svårt att missa "Ferrari World" från luften, med andra ord.

– Det är en inomhus-grej, men det känns som utomhus. Du glömmer bort att du är inhomhus eftersom taket är mellan 35 till 50 meter över dig, säger Claus Frimand, "Ferrari Worlds" direktör, enligt The Sun.

Rekordsnabb berg- och dalbana

Parken kommer att täcka mer än 86 000 kvadratmeter och kommer att ha mer än 20 attraktioner. Däribland finns bland annat den rekordsnabba F1-berg- och dalbanan, Rossa, som bland annat har mätt upp hastigheter som 240 km/h.

En annan berg- och dalbana har två spår med en vagn på vardera sida bredvid varandra. Beroende på passagerarnas vikt kommer en av vagnarna åka i mål först - och därmed vinna.