Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vettel snabbast i kvalet

Vettel var snabbast på Hockeheim.
1 av 1

Vettel var snabbast på Hockeheim.

Mark Meyer/AP/SCANPIX

Sport | 24/07/2010 16:05

Red Bull-föraren Sebastian Vettel var snabbast på Hockenheim. Därmed startar han i pole position i morgon.

HOCKENHEIM. Tidigare under årets tävlingar i F1 har Red Bull-teamet dominerat. Båda förarna har nästan uteslutande haft de två första startplaceringarna i flera race. I dag bröts den treden.

Red Bull-föraren Serbastian Vettel var dock snabbast men Ferrariföraren Fernando Alonso tog sig in på andra plats. Det var dock nära att det skulle bli en spanjor i pole position istället. Vettel var endast två tusendelar snabbare.

På tredje plats Felipe Massa, även han kör för Ferrari, medan Mark Webber, som vann förra gången i Silverstone, får starta som nummer fyra. Jenson Button hade den femte snabbaste varvtiden och placerar sig framför VM-ledaren Lewis Hamilton.

– Två tusendelar är inte riktigt det man försöker vinna med, men den stora utmaningen väntar i morgon. Det kommer bli en hård fajt mot de röda (Ferrari)bilarna, sade Vettel efter kvalet.