Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Vettel snabbast i kvalet

Vettel var snabbast på Hockeheim.
1 av 1

Vettel var snabbast på Hockeheim.

Mark Meyer/AP/SCANPIX

Sport | 24/07/2010 16:05

Red Bull-föraren Sebastian Vettel var snabbast på Hockenheim. Därmed startar han i pole position i morgon.

HOCKENHEIM. Tidigare under årets tävlingar i F1 har Red Bull-teamet dominerat. Båda förarna har nästan uteslutande haft de två första startplaceringarna i flera race. I dag bröts den treden.

Red Bull-föraren Serbastian Vettel var dock snabbast men Ferrariföraren Fernando Alonso tog sig in på andra plats. Det var dock nära att det skulle bli en spanjor i pole position istället. Vettel var endast två tusendelar snabbare.

På tredje plats Felipe Massa, även han kör för Ferrari, medan Mark Webber, som vann förra gången i Silverstone, får starta som nummer fyra. Jenson Button hade den femte snabbaste varvtiden och placerar sig framför VM-ledaren Lewis Hamilton.

– Två tusendelar är inte riktigt det man försöker vinna med, men den stora utmaningen väntar i morgon. Det kommer bli en hård fajt mot de röda (Ferrari)bilarna, sade Vettel efter kvalet.