Söndag 25 Jul
Stockholm

Red Bull: ”Det var en stallorder från Ferrari”

Red Bulls är rasande på Ferrari.
Red Bulls är rasande på Ferrari. Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX

Felipe Massa blev tillsagd i internradion att släppa förbi stallkamraten Fernando Alonso i racet i dag. Nu rasar toppkonkurrenten Red Bull mot stallordern.– Det är en skandal, säger Red Bulls teamchef Christian Horner.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

HOCKENHEIM. Efter att Ferrari under 2002 sade till Rubens Barrichello att släppa förbi Michael Schumacher har stallorder varit förbjudna i F1-cirkusen. Under dagens race i Tyskland hävdar många att det var just en stallorder som fick Felipe Massa fatt släppa förbi stallkamraten Fernando Alonso. Nu rasar toppkonkurrenten Red Bull mot det röda teamet.

– Självklart var det en stallorder. De bytte position och dessutom ursäktade de sig på radion till Felipe efteråt, säger Christian Horner, stallchef i Red Bull, och fortsätter:

– Det är en skandal. Det står klart och tydligt i reglerna att det inte är tillåtet om nu tog de segern i från en förare och gav den till en annan. Det påminner mig om Österrike och jag hoppas att FIA tar rätt beslut när de fått all information.

Horners team kan nu tänka sig att överklaga till FIA om de inte tar upp ärendet.

– Det måste vi fundera över, men som jag ser det så står det klart och tydligt i reglerna vad som är tillåtet och vad som inte är det. Detta är inte okej. Jag utgår i från att FIA tittar på det.

Kommentera
Kopiera länk
Dela