Massa tar på sig skulden.
1 av 2
Massa tar på sig skulden. - Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX
Massa försvarar sig nu.
2 av 2
Massa försvarar sig nu. - Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX

Massa: ”Det var mitt beslut att släppa förbi Alonso”

Ferrari utdelade i går en stallorder under racet i Tyskland. Kritiken efteråt har varit stort och nu försvarar sig Felipe Massa.– Mitt beslut att släppa Alonso, säger Massa enligt Gazetta dello Sport.


HOCKENHEIM. Under gårdagens race i Hockenheim utdelade Ferrari gett en stallorder som gjorde att Fernando Alonso kunde passera Felipe Massa. Efteråt blev stallet tilldelade böter på 100 000 dollar. Brasilianaren väljer nu att försvara sig och menar att det var hans beslut att låta stallkamraten Alonso passera.

– Att släppa förbi Alonso var mitt beslut. I annat fall hade han inte passerat. Som jag redan har sagt: jag är ingen andreförare, säger han enligt La Gazzetta dello Sport.

Sedan 2002 har det varit förbjudet med stallorder efter att, även den gången, Ferrari-föraren Rubens Barrichello släppt förbi Michael Schumacher. Ingen av de inblandade parterna vill dock inte säga att det rör sig om en stallorder.

– Jag vet att jag är kapabel till att vara först och att vinna. Det är därför jag är här och det är så jag tycker. Tyvärr så är inte min situation inom världsmästerskapet positiv. Ingenting har förändrats, jag gjorde mitt jobb med professionalism. Jag är säker på att merparten skulle göra likadant i mina kläder, säger Massa.

– Vi har gjort utvärderingar som proffs och jag hoppas att ni förstår vad jag säger. Att släppa Alonso var mitt beslut. Han hade inte passerat mig annars.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

1 timme sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

2 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

3 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.