Tisdag 30 Nov
Stockholm

Massa: ”Det var mitt beslut att släppa förbi Alonso”

Massa tar på sig skulden.
1 av 2
Massa tar på sig skulden. Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX
Massa försvarar sig nu.
2 av 2
Massa försvarar sig nu. Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX

Ferrari utdelade i går en stallorder under racet i Tyskland. Kritiken efteråt har varit stort och nu försvarar sig Felipe Massa.– Mitt beslut att släppa Alonso, säger Massa enligt Gazetta dello Sport.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

HOCKENHEIM. Under gårdagens race i Hockenheim utdelade Ferrari gett en stallorder som gjorde att Fernando Alonso kunde passera Felipe Massa. Efteråt blev stallet tilldelade böter på 100 000 dollar. Brasilianaren väljer nu att försvara sig och menar att det var hans beslut att låta stallkamraten Alonso passera.

– Att släppa förbi Alonso var mitt beslut. I annat fall hade han inte passerat. Som jag redan har sagt: jag är ingen andreförare, säger han enligt La Gazzetta dello Sport.

Sedan 2002 har det varit förbjudet med stallorder efter att, även den gången, Ferrari-föraren Rubens Barrichello släppt förbi Michael Schumacher. Ingen av de inblandade parterna vill dock inte säga att det rör sig om en stallorder.

– Jag vet att jag är kapabel till att vara först och att vinna. Det är därför jag är här och det är så jag tycker. Tyvärr så är inte min situation inom världsmästerskapet positiv. Ingenting har förändrats, jag gjorde mitt jobb med professionalism. Jag är säker på att merparten skulle göra likadant i mina kläder, säger Massa.

– Vi har gjort utvärderingar som proffs och jag hoppas att ni förstår vad jag säger. Att släppa Alonso var mitt beslut. Han hade inte passerat mig annars.

Kommentera
Kopiera länk
Dela