Tisdag 29 Nov
Stockholm

Ferrari-bossen: "Laget kommer först"

Här ser man hur Felipe Massa (t.h.) låter Fernando Alonso (t.v.) åka förbi.
1 av 3
Här ser man hur Felipe Massa (t.h.) låter Fernando Alonso (t.v.) åka förbi. Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX
Ferrari-bossen Luca di Montezemolo menar att alla borde lägga ned med hyckleriet.
2 av 3
Ferrari-bossen Luca di Montezemolo menar att alla borde lägga ned med hyckleriet. Foto: ALBERTO RAMELLA/AP/SCANPIX
Fernando Alonso (t.h.) och Felipe Massa (t.v.)
3 av 3
Fernando Alonso (t.h.) och Felipe Massa (t.v.). Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX

Ferrari-bossen Luca di Montezemolo ångrar inte draget att låta Felipe Massa släppa stallkamraten Fernando Alonso förbi sig.– Lagets intressen kommer före individens, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

HOCKENHEIMRING. I söndags tvingades Ferrari betala 100 000 dollar, runt 720 000 kronor, i böter sedan Felipe Massa blivit tillsagd att släppa stallkamraten Fernando Alonso i tyska Grand Prix - något som ansågs bryta mot reglerna.

Men Ferrari-bossen Luca di Montezemolo tycker att alla borde lägga ned med kritiken och anklagar alla för att vara hycklare.

– Mycet har förändrats sedan Tazio Nuvolaris (en Ferrari-stjärna under 1930-talet) dagar. Det har jag själv upplevt vid flera tillfällen, säger han enligt Skysports, och fortsätter:

– Därför bör alla sluta upp med hyckleriet. Även om jag mycket väl tror att det fanns de som tyckte om att se våra förare eliminera varandra, så är inte fallet så för mig eller för våra fans.

Ingen plats för individuella intressen

Di Montezemolo tycker att det var ett viktigt drag att låta Alonso åka förbi Massa. Det var en uppoffring som de var redo att göra.

– Jag står fast vid att våra förare är väldigt medvetna om att om de kör för Ferrari, och det här är något som de måste ha med sig, så kommer lagets intressen före de individuella.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.