Tisdag 30 Nov
Stockholm

Button: Det är osportsligt, Ferrari

1 av 2
Button är rasande på Ferrari efter stallordern.
2 av 2
Button är rasande på Ferrari efter stallordern. Foto: Mark Baker/AP/SCANPIX

Stallordern som Ferrari utdelade i racet i Tyskland har retat upp många runtom i världen. Nu rasar Jenson Button mot tilltaget.– Jag skulle inte vilja fortsätta med den här sporten om det var tillåtet med första- och andraförare, säger britten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

UNGERN. Ni kan historien vid det här laget. Felipe Massa ledde loppet i Tyskland men blev tillsagd av Ferrari att släppa förbi Fernando Alonso. Stallet förnekar att det var en stallorder, men blev dömda till 100 000 dollar i böter. Efter racet har flera team varit kritiska till ordern och FIA (Motorsportförbundet) ska titta närmare på händelsen.

Den senaste i rad att ge in i debatten är McClaren-föraren Jenson Button.

– Jag skulle inte vilja fortsätta med den här sporten om det var tillåtet med första- och andraförare, säger han och fortsätter:

– Du är här för att vinna, för att bli den bäste. Då måste du i alla fall kunna tävla på lika villkor som din stallkamrat. Vad är meningen med att ställa upp annars? Formel 1 är inte bara en konstruktörsbatalj, vi förare är minst lika angelägna om att ta hem det individuella mästerskapet.

Engelsmannen, som vann mästerskapet förra året, skulle inte jubla om han vann på osportsliga grunder.

– När du korsar mållinjen vill du vara helt säker på att du vunnit på rätt sätt. Det betyder väldigt mycket. Jag skulle aldrig jubla över en osportslig seger, avslutar britten.

Klockan 14.00 i dag drar kvalet igång i Ungern.

Kommentera
Kopiera länk
Dela