Webber vann i Ungern – tar över totalledningen

- 01/08/2010, 14:10 -
1 av 2

Darko Vojinovic/AP/SCANPIX

Webber vann i Ungern.
2 av 2

Webber vann i Ungern.

Darko Vojinovic/AP/SCANPIX

Efter en seg start körde Mark Webber upp sig och Red Bull-föraren var sedan överlägsen i Hungraoring. Australiensaren tar över ledningen i förarmästerskapet efter segern.

HUNGARORING. Sebastian Vettel tog starten i racet, medan Fernando Alonso, som startade som trea, tog sig förbi Mark Webber. Eftersom att det är svårt att köra om på Hungaroring blev det ett ställningskrig – tills säkerhetsbilen kom ute efter en incident. Efter omstarten smet Mark Webber, som inte hade gått in i depån som de flesta andra, upp i ledningen.

Det efter att Vettel backade för mycket när säkerhetsbilen kom ut och därmed fick tysken ett drive through-straff och tappade ledningen.

Australiensaren, som valde att köra på mjuka däck, var ett segerbeslut för det gick väldigt fort för honom. När han väl bestämde sig för att gå in och byta däck klarade Red Bull-föraren det och höll sedan ledningen racet ut.

Tvåa kom Ferrari-föraren Fernando Alonso och stallkamraten Sebastian Vettel slutade trea. I och med vinsten tog Webber över totalledningen i mästerskapet.