Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hamiltons titelhopp nästan ute

- 03/08/2010, 10:45 -
Hamilton tvingades avbryta sist.
1 av 3

Hamilton tvingades avbryta sist.

Lewis Hamiltons hopp är snart ute.
2 av 3

Lewis Hamiltons hopp är snart ute.

Sebastian Vettel, stallkamraten Mark Webber och deras Red Bull-bilar har verkligen imponerat.
3 av 3

Sebastian Vettel, stallkamraten Mark Webber och deras Red Bull-bilar har verkligen imponerat.

Lewis Hamilton erkänner att hans titelhopp för i år hänger på en tunn tråd efter helgens katastrofala lopp i Ungern, och hyllar även Red Bull.– Om de fortsätter den farten som de har haft, så har vi inte någon större chans, säger han.

GÖDÖLLÖ. Engelsmannen Lewis Hamilton har gjort sig känd för sitt raka körande och sin attityd - både på och utanför banan. Men efter helgens och McLarens katastrofala lopp i Ungern, där han själv tvingades avbryta och stallkamraten Jenson Button hamnade åtta, är inte den 25-årige Hamilton lika kaxig längre.

– De här sista sju loppen kommer att vara svåra. Vi hänger på en tunn tråd just nu, säger den förre världsmästaren enligt Guardian.

I stället har Red Bull Racings förare Mark Webber och Sebastian Vettel, och framför allt deras bilar, imponerat stort. Ett faktum som har fått Hamilton att oroa sig över årets titel.

– Om de fortsätter den farten som de har haft, så har vi inte någon större chans, säger han.

"Måste vara enade"

Men bara för att det inte gick deras väg senast och för att Red Bull imponerar så tänker inte Lewis bara lägga sig ned och dö. I stället menar han att han och Button måste resa sig och kämpa ända in i det sista för återigen kunna segra.

– Vid den här tidpunkten av säsongen, att vara så långt efter och få en DNF (Did Not Finish) medan vi fortfarande är med i titeljakten är självklart allvarligt. Det är inte något som man ska ta lätt på, något som vi inte heller gör. Det är inte heller något som man kan säga "åh, det är bra. Vid nästa lopp kommer det att gå bra" till. Utan det är då vi alla måste dra åt samma håll, i form av stallets resurser, kunskaper och även vara som mest enade.