1 av 4
- Foto: Mark Baker/AP/SCANPIX
2 av 4
- Foto: Mark Baker/AP/SCANPIX
3 av 4
- Foto: Greg Baker/AP/SCANPIX
4 av 4
- Foto: Shuji Kajiyama/AP/SCANPIX

Red Bull dominerade - Webber drygade ut

Mark Webber och Sebastian Vettel etta och tvåa.


Sebastian Vettel:

Född: Vettel föddes den 3:e juli 1987 i Heppenheim i dåvarande Västtyskland.

Började köra redan 1996 och vann flera ungdomsturneringar innan han slog igenom på riktigt i Formula BMW-mästerskapet då han vann hela 18 av 20 deltävlingar.

Succén öppnade många dörrar för Vettel och han blev bland annat testförare för stallet BMW, innan han till slut F1-debuterade i USA:s Grand Prix 2007 och blev även den yngste föraren någonsin att ta F1-poäng.

Ersatte Scott Speed i Toro Rosso samma år men flyttade sedan för systerstallet Red Bull 2009.

SUZUKA. Det kunde knappt ha gått bättre för Red Bull-förarna Sebastian Vettel och Mark Webber. Morgonens kval i Japan gick alldeles strålande.

Minst lika bra gick det racet drog igång. Båda förarna stod för stabilt körande och kom i samma mål som de startade i kvalet - med Vettel, som vann i Japan även förra året, i pole position och Webber precis bakom.

- Det känns fantastiskt. Det är första gången jag vinner två år i rad, säger den unge tysken efter segern.

Drygar ut ledningen

Webber drygade alltså ut ledningen och har nu 14 poäng ned till stallkamraten Vettel och spanjoren Fernando Alonso, som slutade på en tredjeplats i dag.

Jenson Button, som ändå ledde i 31 varv, slutade som fyra och engelsmannen Lewis Hamilton körde in som femma. Legendaren Michael Schumacher slutade sexa efter att ha kört upp sig flera placeringar.

Vettel i förra årets Japans Grand Prix

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

1 timme sedan
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.

Palmers snabba hattrick – avgjorde mot Everton

idag 01:06
Cole Palmer bjöd på stor show i Chelseas hemmaseger, 6–0, mot Everton.

Ny seger – Malmö upp i topp

igår 21:10
Tredje raka segern och hela 11–1 i målskillnad. Malmö FF har fått en kanonstart på allsvenskan. Det är en stabil match, vi åker hit och vinner med 4–0, säger Sebastian Nanasi efter mötet med Värnamo

Första segern för Häcken – efter målfest

igår 20:54
Säsongens första seger (4–3) i fotbollsallsvenskan är ett faktum för Häcken, efter ett målrikt och svängigt möte med Brommapojkarna på måndagen. Vi tar tre poäng, det är hur viktigt som helst, säger målskytten Julius Lindberg i Discovery+.

Ymers vändning – ser ut att göra comeback

igår 15:30
Svenske tennisspelaren Mikael Ymer ser ut att sikta på en comeback. 25-åringen antyder att han satsar vidare när hans avstängning – efter brott mot dopningsregler – går ut i början av nästa år.