Fernando Alonso vann - och är ny mästerskapsledare.
1 av 3
Fernando Alonso vann - och är ny mästerskapsledare. - Foto: Mark Baker/AP/SCANPIX
Det var inte de bästa förhållandena i Yeongam.
2 av 3
Det var inte de bästa förhållandena i Yeongam. - Foto: Mark Baker/AP/SCANPIX
Sebastien Vettel och Mark Webber tvingades bryta i Sydkorea.
3 av 3
Sebastien Vettel och Mark Webber tvingades bryta i Sydkorea. - Foto: Greg Baker/AP/SCANPIX

Helvetslopp för Red Bull - Alonso ny etta

Både Mark Webber och Sebastian Vettel tvingades bryta i Sydkorea.


Koreas Grand Prix

Koreas Grand Prix äger rum i det administrativa området i provinsen Sydjeolla. Från och med 2010 har loppet körts i Korean International Circuit och kommer att göra det även i ytterligare sju säsonger.

Därefter är det möjligt att förlänga loppet i Sydkorea med ytterligare fem säsonger.

Loppet är 5,450 kilometer långt vanns alltså senast av spanjoren Fernando Alonso.

YEONGAM. Fördelen inför dagens lopp hjälpte inte. Red Bull åkte på en rejäl plump i jakten efter guldet då både Mark Webber och den dåvarande mästerskapsledaren Sebastian Vettel tvingades bryta loppet i Sydkorea.

Det började genast dåligt för stallkamraterna. Tidigt in i loppet, som präglades av regnet som hade fallit innan och ett undermåligt underlag, kraschade Mark Webber efter att ha kommit in för fort in i en kurva, tappat kontrollen och sedan blivit påkörd av Mercedesföraren Nico Rosberg.

Helvetesloppet slutade inte där för Red Bull. Med bara några varv kvar hände det otänkbara för Vettel, som hade legat etta under stora delar av racet. Tyskens motor brann upp och han var tvungen att bryta - någonting som kan visa sig att bli väldigt kostsamt.

Ferrari-föraren Fernando Alonso knep förstaplatsen och med endast två lopp kvar leder spanjoren med elva poäng. Så räkna med en hård kamp i loppen i Sao Paulo och Abu Dhabi.

– Vi visste att det skulle bli svårt att slutföra loppet och än mer att vinna det, sade spanjoren efter segern.

Webber kraschar

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

3 timmar sedan
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.