1 av 2
- Foto: Andre Penner/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Mark Baker/AP/SCANPIX

Kan få fängelse – om han släpper förbi stallkamraten

Felipe Massa kan få fängelsestraff om brassen med flit släpper förbi Fernando Alonso.


Brasiliens Grand Prix

Helgens race körs på Autódromo José Carlos Pace som ligger i storstaden São Paulo. Banan har fått sitt namn efter den brasilianske föraren José Carlos Pace.

De fyra senaste åren har hemmaföraren Felipe Massa vunnit två gånger. Om 29-åringen med flit släpper förbi stallkamraten Fernando Alonso kan Ferrari-föraren få hela sex månaders fängelse.

BRASILIEN. Fernando Alonso leder VM-serien med elva poäng och har tidigare bett sin polare om hjälp för att ta hem mästerskapet.

– Om det är jag som avgör så skulle jag självklart hjälpa honom. Jag är proffs, jag flyttade mig redan för Kimi 2007, har Massa tidigare sagt.

I helgen kör han på sin hemmabana i Brasilien. Den brasilianska befolkningen håller dock inte med honom och vill gärna se sin stjärna vinna racet. Om 29-åringen däremot skulle släppa förbi spanjoren med flit kommer han att straffas rejält. En åklagare kommer att väcka åtal mot honom om så blir fallet.

– Gör han det lämnar han Interlagos (banan) med handklovar, säger åklagaren Paulo Castilho enligt tidningen Folha de S.Paulo.

Föraren riskerar att få sex månaders fängelse om han flyttar på sig. Det finns nämligen en lag i landet som säger att man ska skydda fansen och deras rätt till en rättvis idrott.

Så här såg det ut 2007

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

1 timme sedan

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

1 timme sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

1 timme sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

2 timmar sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

2 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

idag 09:00
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.