Superskrällen – Hülkenberg i pole position

- 06/11/2010, 19:59 -
Startar i pole i morgon.
1 av 2

Startar i pole i morgon.

Luca Bruno/AP/SCANPIX

2 av 2

Luca Bruno/AP/SCANPIX

”Kan inte tro det är sant”, säger han efteråt.

BRASILIEN. Tysken, som ifjol vann GP2, chockade hela F1-världen när 23-åringen i dag knep pole position i säsongens näst sista race som går av stapeln i Brasilien.

Det var väldigt skiftade underlag. På vissa delar var banan väldigt blöt medan på andra torr och det ställde till det för förarna – men inte för Nico Hülkenberg.

– Det är fantastiskt – jag kan inte tro att det är sant. Ett stort tack till teamet. Det var rätt beslut att välja slicks och min ingenjör sa till mig att jag skulle hinna med ett varv till så jag satsade allt. Jag försökte att undvika alla våta partier och det gick, säger han på presskonferensen efteråt.

Han fortsätter:

– Den första pole position är väldigt känslosam, det är ett historiskt ögonblick och jag vill stanna i F1 i många, många år till. Just nu så saknar jag ord. Jag skakar fortfarande och jag har svårt at förstå vad som hände. Att jag har pole.

Fernando Alonso, som leder mästerskapet, hamnande först på en femteplats – vilket ger Red Bull ett övertag. Sebastian Vettel startar som nummer två i morgon och Mark Webber, som är VM-tvåa, startar precis bakom.

– Det var ett roligt kval, jag hade kul, men det var väldigt svårt. Det var väldigt lätt att göra misstag i de svåra förhållandena. Det var svårt att få till ett rent varv, säger australiensaren som jagar VM-titeln.

Så här har det tidigare gått för Hülkenberg