Onsdag 21 Apr
Stockholm

Bahrains Formel 1 ställs in på grund av protesterna

Formel 1-cirkusen besöker alltså inte Bahrain.
1 av 2
Formel 1-cirkusen besöker alltså inte Bahrain. Foto: Gero Breloer/AP/SCANPIX
Beslut fattade under måndagen.
2 av 2
Beslut fattade under måndagen. Foto: KAMRAN JEBREILI/AP/SCANPIX

Formel 1 har genom åren inte gjort sig känd som en moralisk pelare i sportvärlden. Men loppet som skulle körts i Bahrain är nu officiellt inställt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Vad som komma skall:

Det andra planerade racet för året skulle ske i Australien och det prestigefyllda Quantas Australian Grand Prix.

Loppet körs den 27 mars. Bahrains Grand Prix kommer förmodligen att flyttas till slutet av säsongen om det skulle ställas in på grund av oroligheterna i landet.

SAKHIR. Formel 1-cirkusen är i gungning efter protesterna och de blodiga striderna som brutit ut i Bahrain. TV-kanalen Al jazeera meddelade under måndagen att tävlingen i Bahrain ställs in till följd av oroligheterna.

Ön skulle vara platsen för årets första Grand Prix, men det blir alltså ingen Formel 1 i Bahrain. Det beskedet kom de olika stallen tillsammans fram till under måndagen.

Enligt uppgifter till Gulf News hade många av stallen redan ställt in den planerade resan till det krisdrabbade landet redan innan beslutet var fastställt.

Dessutom hade Englands utrikesdepartement uttryckligen avrått brittiska medborgare från att bege sig till Bahrain.

Östaten i Persiska viken har skakats av enorma protester. Demonstrationerna har eskalerat och liknar nu de pågående revolutionerna som spridit sig genom den arabiska världen.

Mängder med människor uppges ha skjutits ihjäl av militären samtidigt som folket gör vad de kan för att stoppa Grand Prix-tävlingen som var planerad att starta den 11 mars.

Rapport från AlJazeera om protesterna i Bahrain:

Kommentera
Kopiera länk
Dela