Jenson Button och Lewis Hamilton har fått tillbringa stora delar av försäsongen i depån.
1 av 4
Jenson Button och Lewis Hamilton har fått tillbringa stora delar av försäsongen i depån. - Foto: Markus Schreiber / AP / SCANPIX
McLaren bygger om bilen bara dagar innan Formel 1-premiären.
2 av 4
McLaren bygger om bilen bara dagar innan Formel 1-premiären. - Foto: MANU FERNANDEZ / AP / SCANPIX
Stallets storstjärna Lewis Hamilton får hoppas att bilen blir betydligt mer konkurrenskraftig än på försäsongen.
3 av 4
Stallets storstjärna Lewis Hamilton får hoppas att bilen blir betydligt mer konkurrenskraftig än på försäsongen. - Foto: Gero Breloer / AP / SCANPIX
Teamchefen Martin Whitmarsh medger att det är förenat med stora risker att göra en sån här ombyggnation så tätt inpå säsongsstarten.
4 av 4
Teamchefen Martin Whitmarsh medger att det är förenat med stora risker att göra en sån här ombyggnation så tätt inpå säsongsstarten. - Foto: Greg Baker / AP / SCANPIX

McLarens djärva chansning - bygger om bilen

Formel 1-stallet McLaren jobbar just nu febrilt för att hinna bygga om bilen innan säsongen drar igång till helgen.


Hamilton ska undvika polisskandal:

När det till helgen är dags för Formel 1-premiär i Melbourne kommer inte McLarens storstjärna Lewis Hamilton ta egen bil till banan.

Han gjorde det var i fjol och han blev då stoppad av Melbourne-polisen efter att ha gjort en "burnout" på gatan.

I år ska han undvika en liknande skandal.

MELBOURNE. Till helgen sätter årets Formel 1-säsong igång i Melbourne och bara dagar innan premiären chansar McLaren-stallet med att bygga om bilen.

Under försäsongen har man haft stora problem med bilen och varit allmänt missnöjd med vad den har presterat. Nu har McLaren-teamet fått nog och beslutat att försöka förbättra den.

– Vi har gjort ganska dramatiska förändringar och det är förenat med stora risker, säger teamchefen Martin Whitmarsh enligt The Sun och fortsätter:

– Jag tror att det var det rätta beslutet och nu hoppas vi att chansningen ska löna sig och att bilen ska vara mer konkurrenskraftig i Australien.

Eftersom McLaren-bilarna har varit under all kritik har förarna Lewis Hamilton och Jenson Button fått tillbringa mer tid i depån - för att kalibrera tekniska fel - än på banan under försäsongen.

– Vi  har ett nytt underrede och ett nytt avgassystem. Sedan har vi gjort andra små justeringar också, de är rätt logiska och det kommer folket i Australien att se, säger Whitmarsh.

F1
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

1 timme sedan

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

2 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

2 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

3 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

idag 12:34
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.