Lewis Hamilton skickar en kaxig passning till Red Bull-stallet. "De är bara ett läskföretag"
1 av 5
Lewis Hamilton skickar en kaxig passning till Red Bull-stallet. "De är bara ett läskföretag" - Foto: Alberto Saiz / AP / SCANPIX
Hamilton och McLaren har haft en tuff försäsong med mycket bilkrångel. Bland annat har de byggt om bilen bara dagar innan premiären.
2 av 5
Hamilton och McLaren har haft en tuff försäsong med mycket bilkrångel. Bland annat har de byggt om bilen bara dagar innan premiären. - Foto: Alberto Saiz / AP / SCANPIX
Sebastian Vettel lyckades vinna VM i den sista deltävlingen i fjol. Just framför näsan på Lewis Hamilton.
3 av 5
Sebastian Vettel lyckades vinna VM i den sista deltävlingen i fjol. Just framför näsan på Lewis Hamilton. - Foto: Luca Bruno / AP / SCANPIX
För den regerande världsmästare, Sebastian Vettel, har försäsongen däremot varit lyckad.
4 av 5
För den regerande världsmästare, Sebastian Vettel, har försäsongen däremot varit lyckad. - Foto: Andrew Brownbill / AP / SCANPIX
De hade den starkaste bilen i fjol och allt pekar på att de kommer vara en farliga i år också.
5 av 5
De hade den starkaste bilen i fjol och allt pekar på att de kommer vara en farliga i år också. - Foto: MANU FERNANDEZ / AP / SCANPIX

Hamilton: "De är bara ett läskföretag"

McLaren-stjärnan Lewis Hamilton sågar Red Bull-teamet. "De är bara ett läskföretag"


Starkt startfält:

Årets startfält ser ut att bli det kanske starkaste någonsin. Det är redkordmång världsmästare som ska göra upp om årets titel. Hela fem stycken förare har vunnit en VM-titel.

Här är världsmästarna:

Michael Schumacher
Mercedes, sju VM-titlar.

Fernando Alonso
Ferrari, två VM-titlar.

Sebastian Vettel
Red Bull, en VM-titel.

Lewis Hamilton
McLaren, en VM-titel.

Jenson Button
McLaren, en VM-titel.

MELBOURNE. Inför Formel 1-premiären i Australien på söndag skickar McLarens stjärna Lewis Hamilton en kaxig passning till konkurrenten Sebastian Vettels team Red Bull.

Eftersom McLarens bil har krånglat under försäsongen har Hamilton varit ryktenas man och har bland annat placerats i Red Bull. Men det är något han slår ifrån sig och menar att han aldrig vill köra för dem.

– Red Bull är ingen tillverkare. Det är ett läskföretagföretag. Det är ett företag som gör drickor som ställs mot McLaren och Ferraris historia. Jag vet inte vad de har för plan. Vårt team bygger för att bli en större tillverkare, som Ferrari, och jag ser ett team som varit med löjligt länge. Ett riktigt racingteam, sa Hamilton enligt The Guardian.

I fjol var det Red Bull som dominerade Formel 1 och de hade förmodligen den snabbaste bilen. Bland annat vann deras förare Sebastian Vettel VM-titeln. Hamilton tror dock att deras dagar på toppen inte kommer vara långvariga.

– Jag är 100 procent säker på att varken McLaren eller Ferrari kommer att låta det ske. De har inte varit med lika länge som oss och vi har status som de önskar att de hade, säger Hamilton.

Världsmästerskapen i Formel 1 drar igång i Melbourne på söndag.

F1
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.