Fredag 14 Maj
Stockholm

Hoppfull Hamilton vill jaga titeln

Lewis Hamilton slutade på en andraplats och känner att han kan jaga titeln.
1 av 4
Lewis Hamilton slutade på en andraplats och känner att han kan jaga titeln. Foto: VINCENT THIAN / AP / SCANPIX
McLaren fick dramatiskt bygga om bilen strax innan premiären. En chansning som lönade sig och helt plötsligt har de en av de starkaste bilarna.
2 av 4
McLaren fick dramatiskt bygga om bilen strax innan premiären. En chansning som lönade sig och helt plötsligt har de en av de starkaste bilarna. Foto: VINCENT THIAN / AP / SCANPIX
Den regerande världsmästaren Sebastian Vettel vann övertygande och ser riktigt stark ut.
3 av 4
Den regerande världsmästaren Sebastian Vettel vann övertygande och ser riktigt stark ut. Foto: ROB GRIFFITH / AP / SCANPIX
Hamilton och Vettel kan bli de som gör upp om titeln i slutet av säsongen.
4 av 4
Hamilton och Vettel kan bli de som gör upp om titeln i slutet av säsongen. Foto: ANDREW BROWNBILL / AP / SCANPIX

McLarens Lewis Hamilton känner att han kan utmana den regerande världsmästaren Sebastian Vettel - trots att han vann övertygande i helgen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
F1-premiären i Melbourne:

I söndags drog VM i Formel 1 igång i Melbourne, Australien.

Fjolårets världsmästare, Sebastian Vettel, vann övertygande och blir definitivt en av favoriterna till titeln.

Söndagens utropstecken var dock den ryska Renault-föraren Vitaly Petrov, som blev den första föraren från Ryssland att ta en pallplacering i Formel 1.

Resultaten:

1. Sebastian Vettel, Red Bull

2. Lewis Hamilton, McLaren

3. Vitaly Petrov, Renault

4. Fernando Alonso, Ferrari

5. Mark Webber, Red Bull

MELBOURNE. Formel 1-premiären ägde rum i Melbourne i helgen och det var den regerande världsmästaren Sebastian Vettel som direkt hamnade i blickfånget. Den tyske Red Bull-föraren vann den första tävlingen stort.

Trots Vettels succéhelg lämnade McLaren-föraren och tillika söndagens tvåa, Lewis Hamilton, banan med positiva tankegångar.

– Äntligen har jag en tillräckligt bra bil så att jag kan ta upp fajten med Red Bull, säger Hamilton enligt The Sun.

McLaren har haft stora problem på försäsongen och de var tvungna att bygga om bilen bara dagar innan premiären i söndags. En chansning som lyckades.

– Jag kan vinna i den här bilen. Jag kan gå för titeln. Vi kommer att ta in deras försprång och det finns ingen tvekan om det, säger Hamilton.

I och med försäsongens nederlag medger Lewis Hamilton att teamet inte var allt för nöjda. De kände att den här säsongen skulle bli tuff. Men efter helgens tävlingar var det ett hoppfullt team som lämnade Melbourne.

– Det känns overkligt att ha slagit alla killar bakom mig och en av de var en Red Bull-förare (Mark Webber, som kom femma reds anm.).

– Nu är det bara en man till att slå och det är världsmästaren i världsmästarbilen som är den snabbaste just nu, säger Hamilton.

Kommentera
Kopiera länk
Dela