Fredag 14 Maj
Stockholm

"Vår bil kommer vara sensationell"

Han är övertygad om att han ska kunna ge Red Bulls regerande världsmästare Sebastian Vettel en omgång.
1 av 4
Han är övertygad om att han ska kunna ge Red Bulls regerande världsmästare Sebastian Vettel en omgång. Foto: Alberto Saiz / AP / SCANPIX
McLaren fick bygga om bilen bara dagar inför premiären i Australien, men Hamilton lyckades ändå sluta på en andraplats.
2 av 4
McLaren fick bygga om bilen bara dagar inför premiären i Australien, men Hamilton lyckades ändå sluta på en andraplats. Foto: Daniel Munoz / AP / SCANPIX
Sebastian Vettel hade aldrig någon värdig motståndare i Melbourne och han vann med 22 sekunder och allt talar för att han kör hem titeln i år igen.
3 av 4
Sebastian Vettel hade aldrig någon värdig motståndare i Melbourne och han vann med 22 sekunder och allt talar för att han kör hem titeln i år igen. Foto: Rob Griffith / AP / SCANPIX
Lewis Hamilton är övertygad om att McLaren-bilen kommer att vara snabbast i Malaysia.
4 av 4
Lewis Hamilton är övertygad om att McLaren-bilen kommer att vara snabbast i Malaysia. Foto: ACTION IMAGES / BILDBYRÅN

McLaren-föraren Lewis Hamilton är säker på att deras bil kommer att dominera i Malaysia till helgen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
KERS:

Kinetic Energy Reserve System är ett system som används av vissa Formel 1-stall. När man bromsar samlar det in energi som man kan trycka ut på raksträckor och vid omkörningar, det renderar i över 80 ytterligare hästkrafter.

Red Bull och Sebastian Vettel använde sig inte utav KERS i Melbourne, trots att han vann med 22 sekunder.

Banan i Malaysia är dock mer tilltalande för KERS eftersom det är betydligt längre raksträckor.

WOKING. Under premiärhelgen i Melbourne lekte den regerande världsmästaren Sebastian Vettel hem segern. Red Bull-föraren var hela 22 sekunder före McLarens Lewis Hamilton i mål.

Inför säsongens andra deltävling som äger rum i Malaysia på söndag har McLaren-stallet skruvat upp sina förväntningar.

– Jag ser verkligen fram emot att använda den justerbara bakvingen och KERS (Kinetic Energy Recovery System) i Malaysia, säger Lewis Hamilton till den samlade presskåren inför säsongens andra lopp och fortsätter:

– De starka riktningsändringarna som man känner i bilen är fenomenala. Jag är övertygad om att de båda systemen kommer att få vår bil att se sensationell ut, framförallt under kvalet.

Bara dagar innan premiären var McLaren tvungna att göra dramatiska ändringar på bilen, men efter förra veckan andraplats är tongångarna annorlunda.

Nu är Hamilton så säker på bilens kapacitet att han ska ta upp jakten på Vettel. Vidare tror 26-åringen att han kommer att kunna utmana världsmästaren om titeln.

Kommentera
Kopiera länk
Dela