Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sebastian Vettel briljerade i Spanien

Ferrari körde bort sina chanser.
1 av 4

Ferrari körde bort sina chanser.

Daniel Ochoa de Olza/SCANPIX

2 av 4

Daniel Ochoa de Olza/SCANPIX

3 av 4

Frank Augstein/SCANPIX

Sebastian Vettel körde som besatt under långa stunder av Spaniens Grand Prix.
4 av 4

Sebastian Vettel körde som besatt under långa stunder av Spaniens Grand Prix.

Frank Augstein/SCANPIX

Sport | 22/05/2011 15:50

Det var 66 otroligt spännande, rafflande och intensiva varv vi fick se i Spaniens Grand Prix.

BARCELONA. Formel 1-loppet i Katalonien såg på förhand ut att bli en enda lång raksträcka för Sebastian Vettel men riktigt så enkelt blev det inte. I stället förvandlades Spaniens Grand Prix till en klump av individuell briljans och underliga beslut.

Och det var framför allt Vettel och Hamilton som stod för briljansen - samtidigt var det Ferrari som slarvade något kopiöst med valen av däck.

I toppen av packet tampades således Red Bulls tysk mot McLarens engelsman. Lewis Hamilton körde på alla cylindrar och pumpade mer eller mindre sönder sin KERS. Samtidigt var Vettel otroligt taktisk i sin körning och visade återigen att han just nu är världens bäste Formel 1-förare. Taktiken gick hem och Vettel kunde efter en intensiv batalj i slutet av racet enkelt rulla hem segern.

Circuit de Catalunya är en bana som verkligen straffar de bilar som inte har koll på hela systemet. Och så blev även fallet under söndagen där det tidigt stod klart att mjuka däck inte var vägen framåt och att de "tekniska" bilarna hade ett kraftigt övertag. Därför kom det som en smärre chock att Ferrari valde att förstöra sina chanser genom att köra slut på de hårda däcken under kvalen.

Jenson Button blev trea och därmed får McLaren fortsatt häng på Red Bull i konstruktions-mästerskapet.