Stockholm

VIDEO: Så fungerar Formel 1-ratten

Nico Rosberg förklarar hur Formel 1-ratten egentligen fungerar.
1 av 2
Nico Rosberg förklarar hur Formel 1-ratten egentligen fungerar. Foto: Mercedes
Detta är alltså en ratt. Inte en tevespelskontroll eller något annat, utan endast, en ratt. Och det är inte utan att man börja undra var tutan sitter och hur man lägger bilen i cruise control.
2 av 2
Detta är alltså en ratt. Inte en tevespelskontroll eller något annat, utan endast, en ratt. Och det är inte utan att man börja undra var tutan sitter och hur man lägger bilen i cruise control. Foto: Mercedes

Nico Rosberg visar under en tre minuter långt klipp exakt vad alla de olika knapparna på ratten gör för skillnad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BRACKLEY. Till helgen stundar det mest klassiska Formel 1-racet som överhuvudtaget existerar. Självfallet talar vi här om Monacos Grand Prix, ett lopp som körs på en oerhört teknisk, smal och många gånger livsfarlig bana.

Och att bilarna i sig är tekniska vidunder kan inte ha undgått någon vid det här laget. Motorerna kan nå 18 000 (!) varv i minuten, bromsarna kan få bilarna att gå från 100 km/h till 0 km/h på drygt femton meter och samtliga bilar som ställer upp ska kunna nå 160 km/h för att sen bromsa in fullständigt inom loppet av fem sekunder.

För att förarna överhuvudtaget ska kunna kontrollera dessa monster krävs en ytterst avancerad ratt. Och här kan ni få ta del av Nico Rosberg, som kör för Mercedes GP, när han förklarar exakt vad alla dessa knappar egentligen gör för skillnad:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.