Bara hundradelar innan smällen sträcker Sergio Perez upp händerna för att skydda huvudet.
Bara hundradelar innan smällen sträcker Sergio Perez upp händerna för att skydda huvudet.

Kraschade i 200 kilometer i timmen

Mexikanen Sergio Perez var på väg mot en sanslös succé när olyckan var framme. Han kraschade in i säkerhetsbarriären med en hastighet som angränsade till 200 kilometer i timmen.


MONACO. Formel 1-kvalet i Monaco fick sig en rejält tråkig vändning. Det som vanligtvis är årets fest inom motorvärlden dog illa kvickt när Sergio Perez kraschade in i en vägg.

Det hela skedde när mexikanen kom ut ur den klassiska tunneln, ett av de snabbaste partierna på banan. Bilen tappade greppet och gled in i väggen. I samband med smällen krossades den främre hjulaxeln och bilen började plana.

Direkt efter den första smällen kom så ytterligare en vägg. En vägg som bilen kraschade in i med en extremt hög hastighet.

Enligt de inledande uppgifterna kunde Perez prata med räddningsarbetarna och ska må förhållandevis bra. Och det blev tydligt att händelsen satte sig i huvudet på de andra förarna.

– Det kändes väldigt svårt att köra ut igen när alla ens tankar var på Sergio Perez, sa Sebastian Vettel som plockade hem den viktiga pole position.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!