Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Kraschade i 200 kilometer i timmen

Bara hundradelar innan smällen sträcker Sergio Perez upp händerna för att skydda huvudet.
1 av 1

Bara hundradelar innan smällen sträcker Sergio Perez upp händerna för att skydda huvudet.

Sport | 28/05/2011 15:22

Mexikanen Sergio Perez var på väg mot en sanslös succé när olyckan var framme. Han kraschade in i säkerhetsbarriären med en hastighet som angränsade till 200 kilometer i timmen.

MONACO. Formel 1-kvalet i Monaco fick sig en rejält tråkig vändning. Det som vanligtvis är årets fest inom motorvärlden dog illa kvickt när Sergio Perez kraschade in i en vägg.

Det hela skedde när mexikanen kom ut ur den klassiska tunneln, ett av de snabbaste partierna på banan. Bilen tappade greppet och gled in i väggen. I samband med smällen krossades den främre hjulaxeln och bilen började plana.

Direkt efter den första smällen kom så ytterligare en vägg. En vägg som bilen kraschade in i med en extremt hög hastighet.

Enligt de inledande uppgifterna kunde Perez prata med räddningsarbetarna och ska må förhållandevis bra. Och det blev tydligt att händelsen satte sig i huvudet på de andra förarna.

– Det kändes väldigt svårt att köra ut igen när alla ens tankar var på Sergio Perez, sa Sebastian Vettel som plockade hem den viktiga pole position.