Söndag 1 Aug
Stockholm

Hamilton segrade i Tyskland

Hemmahoppet Sebastian Vettel fick en dålig start.
1 av 3
Hemmahoppet Sebastian Vettel fick en dålig start. Foto: Martin Meissner / AP
Fernando Alonso lyckades aldrig riktigt utmana Hamilton om segern.
2 av 3
Fernando Alonso lyckades aldrig riktigt utmana Hamilton om segern. Foto: Petr David Josek / AP
Lewis Hamilton imponerade i Tyskland.
3 av 3
Lewis Hamilton imponerade i Tyskland. Foto: Petr David Josek / AP

Lewis Hamilton tog sin andra seger för säsongen när Sebastian Vettel körde bort sig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tidigare vinnare i Tysklands GP:

2010: Fernando Alonso, Spanien.

2009: Mark Webber, Australien.

2008: Lewis Hamilton, England.

 

NÜRNBURG. Suveränen Sebastian Vettel fick en mardrömsstart framför ögonen på hemmapubliken i Tyskland när Fernando Alonso passerade honom på startsträckan. Chansen till en pallplacering levde dock i allra högsta grad, men på det nionde varvet inträffade en förödande incident. Vettel tappade bakfästet och gled ut på konstgräset. Misstaget blev kostsamt och luckan upp till ledartäten för stor.

Hemmahoppet svek, men den tillresta publiken bjöds på en högklassig underhållning signerad Lewis Hamilton, Mark Webber och Fernando Alonso. Trion – som är de tre senaste titelinnehavarna på tysk mark - vinkade hej då till övrigt motstånd och satte igång en egen show. Omkörningarna avlöste varandra men kontringarna var minst lika vassa. Efter halva loppet skiljde det inte mer än en dryg sekund mellan förarna. Men Lewis Hamilton visade styrka när han skruvade upp tempot ännu en aning och lämnade en lucka ner till det jagande paret. Hamiltons sista depåstopp med åtta varv kvar skulle visa sig bli avgörande. Alonsos försök att visa kyla med sitt stopp blev nämligen helt misslyckat och sekunderna rann iväg för spanjoren, även om han lyckades hålla undan för Mark Webber.

Bakom ledartrion pågick en annan spännande uppgörelse där Felipe Massa i sin röda Ferrari slet hårt för att sno poäng från Sebastian Vettels Red Bull-Renault. En kamp som Ferarri och Felipe Massa såg ut att ha bra koll på, men när båda i det sista varvet gick in i depån var det Red Bull-stallet som gick segrande ur striden.

Lewis Hamilton passerade därmed Fernando Alonso i totalen och klättrade upp till en tredjeplats. Och båda två knappade in på Sebastian Vettel som dock är fortsatt ohotad etta. Nästa söndag är det dags för Ungerns Grand Prix.

Kommentera
Kopiera länk
Dela