Jenson Button tog en tung skalp i Ungern.
1 av 2
Jenson Button tog en tung skalp i Ungern. - Foto: Balazs Czagany / AP
Red Bulls Mark Webber med paraplyet uppfällt.
2 av 2
Red Bulls Mark Webber med paraplyet uppfällt. - Foto: Balazs Czagany / AP

Button starkast i rysarlopp

Jenson Button firade sitt tvåhundrade GP-lopp med en seger.


Vinnare i Ungerns Grand Prix:

2010: Mark Webber, Australien.

2009: Lewis Hamilton, Storbritanien.

2008: Heikki Kovalainen, Finland.

2007: Lewis Hamilton, Storbritanien.

2006: Jenson Button, Storbritanien.

BUDAPEST. Det blev ett härligt jubileum för McLaren-föraren Jenson Button på ungerska Hungaroring. 30-åringen gjorde sitt tvåhundrade GP-lopp någonsin och som kronan på verket firade han det med en seger.

Men på förhand handlade det mesta om Sebastian Vettel och det faktum att han inte hade vunnit på två raka tävlingar. Senast, på hemmaplan i Tyskland, missade han till och med prispallen för första gången under 2011. Inför dagens lopp i Budapest hade han dock åkt till sig pole position, och således bästa möjliga förutsättningar till revansch. Men luriga väderförhållanden satte stopp för den 24-årige totalledaren.

Blöt bana väckte liv i loppet

Regnet hade fallit i Budapest under morgonen och banan var bitvis riktigt blöt. Loppet artade sig till en riktig rysare fullspäckad med uråkningar, chansningar med däckbyten och märkliga depåstopp - ja, det kändes mer som ett lotteri, snarare än ett F1-lopp.

Dramatiken blev total i slutskedet av loppet när Lewis Hamilton, som ledde i drygt 40 varv, snurrade med sin bil. När han sedan vände bilen rätt, höll han på att köra rakt in i en annan förare. En dumdristig manöver som renderade i ett straff i form av en förbipassering.

Vann i sitt jubileumslopp

Landsmannen Jenson Button kunde segla upp i täten på stallkamratens bekostnad, tätt följd av Sebastian Vettel som hade klättrat i fältet efter en illavarslande start. Duon kunde relativt smärtritt hålla undan för övrigt motstånd och Jenson Button fick fira sitt tvåhundrade lopp med en härlig seger. Dessutom var det just här på Hungaroring som 30-åringen tog sin första GP-seger i någonsin år 2006.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!