Sebastian Vettel kung på Monza

- 11/09/2011, 15:33 -
Sebastian Vettel tog sin andra raka seger.
1 av 3

Sebastian Vettel tog sin andra raka seger.

Alessandro Trovati/AP/SCANPIX

Jenson Button och Fernando Alonso kämpade om andraplatsen.
2 av 3

Jenson Button och Fernando Alonso kämpade om andraplatsen.

Luca Bruno/AP/SCANPIX

Men loppet fick en dramatisk inledning.
3 av 3

Men loppet fick en dramatisk inledning.

Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Red Bull-Renault-föraren Sebastian Vettel var totalt överlägsen i Italiens Grand Prix.

MONZA. Italiens Grand Prix fick en våldsam start. Redan i första varvet stötte Vitaly Petrov och Nico Rosberg ihop med varandra och förarna tvingades till en omstart bakom säkerhetsbilen. Än mer dramatiskt skulle det bli i loppets sjätte varv när Red Bull-Renault-föraren Mark Webber körde ur sig ur loppet. Australienarens urkörning bäddade för totalledaren Sebastian Vettel som för andra loppet i rad hade kört till sig en pole position.

Tog kommandot direkt

Den 24-årige tysken gav sig ut på Monzas bana i ett rasande tempo, och klockade bästa varvtid på löpande band. Efter halva loppet hade Vettel åkt till sig ett försprång på hela 13,6 sekunder ner till tvåan Jenson Button, som tillsammans med Fernando Alonso hade tagit upp jakten på tysken.

Vann i överlägsen stil

Det var just kampen om andraplatsen som skulle bli dramatisk sedan Vettel seglat ifrån konkurrenterna i ett ointagligt försprång. Britten Jenson Button kunde till slut dra ifrån den jagande spanjoren och därmed knipa den viktiga andraplatsen.

Det var Sebastian Vettels 18:e Grand prix-seger i karriären, och den andra på rad då tysken även vann den senaste tävlingen i Belgien. Försprånget ner till Button? hela 9,6 sekunder.