Vettel - snart historiens bäste förare

- 25/09/2011, 13:15 -
24-årige Sebastian Vettel är snart världens bäste formel 1-förare genom tiderna.
1 av 3

24-årige Sebastian Vettel är snart världens bäste formel 1-förare genom tiderna.

Vincent Thian/AP/SCANPIX

Snart får Michael Schumacher se sig ikappsprungen av den unge Vettel.
2 av 3

Snart får Michael Schumacher se sig ikappsprungen av den unge Vettel.

Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Tysken har tagit F1-världen med storm.
3 av 3

Tysken har tagit F1-världen med storm.

Vincent Thian/AP/SCANPIX

Sebastian Vettel har tagit F1-världen med storm. Och ska man tro Viasats expert Eje Elgh, dröjer det inte länge innan han kan titulera sig som historiens bäste.

Michael Schumacher får se upp. Snart kan den tyske legendaren puttas ned från tronen som historiens bäste Formel 1-förare - av Red Bulls Sebastian Vettel.

– Om man bara pratar om snabbhet, så tror jag naturligtvis att han kan bli minst lika stor som Schumacher var, säger Viasats F1-expert Eje Elgh till Nyheter24.

Fortsätter Vettel att imponera som han har gjort den senaste tiden kan han komma att krossa "Schumis" makalösa rekord inom bara några år. Och att den 24-årige föraren har fått en bättre start i karriären än vad Schumacher råder det inget tvivel om.

– Vettler är en väldigt stor talang som har haft bra support från Red Bull. De har hjälpt och gett honom alla möjligheter som behövs för att kunna bli riktigt bra. Han har ett team som har gett honom den bästa bilen i marknaden. Och det behövs också för att kunna prestera.

Yngste mästaren någonsin

Vettel slog igenom med dunder och brak när han under den förra säsongen både blev den yngste världsmästaren någonsin, och den yngste att vinna ett enskilt race.

Två rekord som "Schumi" inte ens kommer i närheten av.

Varför har det inte gått lika bra för Schumacher?

– Att han kan köra bil är väl inget som diskuteras. Men i dag har han inte den bästa bilen. Sedan är väl den största frågan hur stark han är och hur mycket vill han ha framgång i dag, säger Elgh till Nyheter24.

På söndagen kan säsongen avgöras i Singapores GP. Vettel är i pole position och håller han ställningen loppet ut kniper han sitt andra världsmästerskap i rad.

Och Elgh tror inte på någonting överraskande inför loppet.

– Vettel vinner naturligtvis. Allting är en kombination, det räcker inte att bara kunna köra fort. Har du inget bra team så kan du inte heller prestera.