Banan i Singapore.
1 av 2
Banan i Singapore. - Foto: Wong Maye-E/AP/SCANPIX
Sebastian Vettel gjorde jobbet i Singapores GP. Trots det får han vänta innan han kan fira mästerskapssegern.
2 av 2
Sebastian Vettel gjorde jobbet i Singapores GP. Trots det får han vänta innan han kan fira mästerskapssegern. - Foto: Eugene Hoshiko/AP/SCANPIX

Trots segern - Vettels firande får vänta

Sebastian Vettel hade chansen att säkra mästerskapet i Singapores Grand Prix. Men titelutmanarna ville annat.


Läget inför avslutningen

Ställningen i totalen:

1. Sebastian Vettel, 309 poäng

2. Jenson Button, 185 poäng

3. Fernando Alonso, 184 poäng

4. Mark Webber, 182 poäng

5. Lewis Hamilton, 168 poäng

Återstående tävlingar:

09/10 Japans GP

16/10 Koreas GP

30/10 Indiens GP

13/11 Abu Dhabis GP

27/11 Brasiliens GP

SINGAPORE. Sebastian Vettel har briljerat fullständigt under hela säsongen. Det har sedan länge stått klart att det ville till ett smärre mirakel för att hindra tysken från att vinna sitt andra raka världsmästerkap. Men först i Singapores Grand Prix hade Vettel chansen att säkra mästerskapsvinsten på riktigt. För att det skulle hända krävdes en vinst, samtidigt som Fernando Alonso missade prispallen och att varken Mark Webber eller Jenson Button var bättre än trea.

Frågan Sebastian Vettel fick inför loppet: kommer du att vinna mästerskapet i dag?

– Jag vet inte, fråga de andra, sa tysken till engelsk tv.

Bästa möjliga förutsättningar

Sebastian Vettel jämförs redan nu med den störste F1-föraren genom tiderna: Michael Schumacher. Den förre F1-kungen hade ingen lyckad dag på Singapores bana, på det 30:e varvet hakade han i en medtävlare, varpå hans bil våldsamt kraschade in i väggen.

Arvtagaren Vettel, däremot, hade en bättre dag på jobbet. I vanlig ordning hade han förnedrat sina motståndare i kvalet och således åkt till sig en pole position. En position som han retfullt enkelt behöll vid starten.

Trots vinsten - firandet skjuts upp

Efter halva loppet hade Sebastian Vettel ett försprång på över 18 sekunder ner till tvåan Jenson Button. Redan då insåg de flesta att det ville till en krasch för att han skulle tappa övertaget. Istället handlade loppet om den ack så intressanta uppgörelsen om pallplaceringarna. Men oturligt nog för Sebastian Vettel hade trion med Jenson Button, Mark Webber och Fernando Alonso inga som helst problem med att hindra tysken från ett guldfirande redan nu.

Tvåa i loppet blev Jenson Button, följd av Mark Webber och Fernando Alonso. Resultaten innebär att Sebastian Vettel tog ett jättekliv mot mästerskapssegern, men att han ändå tvingas vänta innan han kan fira ordentligt.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!