Sebastian Vettel ordnade en ny titel, denna gång åt stallet Red Bull-Renault.
1 av 3
Sebastian Vettel ordnade en ny titel, denna gång åt stallet Red Bull-Renault. - Foto: Eugene Hoshiko/AP/SCANPIX
Sebastian Vettel - snart historiens bäste?
2 av 3
Sebastian Vettel - snart historiens bäste? - Foto: Lee Jin-man/AP/SCANPIX
Trots att han för en gångs skull inte hade pole position, kunde han hur enkelt som helst rulla över mållinjen som överlägsen etta före Lewis Hamtilon.
3 av 3
Trots att han för en gångs skull inte hade pole position, kunde han hur enkelt som helst rulla över mållinjen som överlägsen etta före Lewis Hamtilon. - Foto: Eugene Hoshiko/AP/SCANPIX

Redan mästare – då fixade Vettel en ny titel

Sebastian Vettel tog årets andra titel när han segrade i Sydkoreas Grand Prix.  


De bästa stallen

1. Red Bull-Renault 558p

2. McLaren-Mercedes 418p

3. Ferrari 310p

4. Mercedes 127p

5. Renault 72p

SYDKOREA. Sebastian Vettel blev historisk förra helgen när han vann Japans Grand Prix och därmed säkrade sin andra raka VM-titel. Men den överlägsne tysken var inte nöjd med det – istället såg han till att fixa säsongens andra titel när han gjorde sitt Red Bull-Renault till mästare.

”Det är fantastiskt”

I Sydkoreas Grand Prix var det dock Lewis Hamilton som hade pole position, men det hindrade inte Sebastian Vettel från att vinna. Den nyblivne världsmästaren behövde bara ett enda varv på sig innan han tog över ledningen. En ledning som han sedan aldrig släppte. Red Bull-föraren seglade över mållinjen med hela 12 sekunders marginal ner till tvåan Hamilton.

Och glädjen var påtaglig efter loppet när Vettel firade tillsammans med stallet.

– Det här är fantastiskt. Förra året hade vi lite problem, men i år har det gått felfritt, säger han om sitt team.

Har gått i mål i samtliga lopp

Att Sebastian Vettel har imponerat under säsongen vore en underdrift, faktum är att han varit helt överlägsen. Än mer beundransvärt är dessutom att han gått i mål i samtliga 16 lopp, något som stallet i Red Bull-Renault har en stor del i.

– Jag har förtroende och litar på mitt team. Det handlar om att undvika trubbel, bara borra ner huvudet och göra bra resultat, säger Vettel enligt The Sun.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.