Dan Wheldon gick samma öde till mötes efter kraschen i Las Vegas.
1 av 3
Dan Wheldon gick samma öde till mötes efter kraschen i Las Vegas. - Foto: Scanpix
Moto GP-föraren Marco Simoncelli avled efter den våldsamma kraschen.
2 av 3
Moto GP-föraren Marco Simoncelli avled efter den våldsamma kraschen. - Foto: Ruben Yap/AP/SCANPIX
Sebastian Vettel tog sin elfte seger för säsongen, men det blev känslosamt efter loppet.
3 av 3
Sebastian Vettel tog sin elfte seger för säsongen, men det blev känslosamt efter loppet. - Foto: Eugene Hoshiko/AP/SCANPIX

Blandade känslor när Vettel vann i Indien

Mästaren Sebastian Vettel vann Indiens GP i överlägsen stil. Men tankarna efter loppet var hos de nyligen bortgångna profilerna inom motorsporten.


Olyckorna

Inom loppet av en vecka gick två av motorsportens stora profiler bort.

Kenny Bräcks kompis Dan Wheldon kraschade i en IndyCar-tävling i Las Vegas. Hans liv gick inte att rädda.

Bara några dagar senare avled den 24-årige motorcykel-föraren Marco Simoncelli efter en våldsam krasch i Malaysia.

INDIEN. 24-årige Sebastian Vettel har redan hunnit med att säkra sin andra raka mästerskapstitel samt gjort sitt stall, Red Bull-Renault, till mästare. Men suveränen glider inte runt och är nöjd för det – det visade Vettel tydligt när han vann sitt elfte lopp för året i Indiens Grand Prix.

Totalt överlägsen

Från pole-position behöll tysken sin ledning direkt. Som så många gånger förr jagades han av en trio i form av Jenson Button, Mark Webber och Fernando Alonso. Men som så många gångar förr var det ingen som kunde mäta sig med Vettels överlägsenhet och än en gång visade mästaren att han är i en klass för sig.

I slutändan var det bara Jenson Button som kunde hänga med i tyskens tempo, men när förarna passerade mållinjen skiljde ändå hela 8,3 sekunder ner till britten.

Deppade trots vinsten

Efterspelet kom dock inte att handla om vinsten - som i sig är betydelselös för den redan klara mästaren - utan om de två senaste tragedierna inom motorvärlden.

Bara inom loppet av en vecka avled två stora profiler inom sporten: engelsmannen Dan Wheldon efter en tragisk incident i IndyCar, och senare också Marco Simoncelli efter att ha kraschat med sin motorcykel i Moto-GP.

– Jag är väldigt stolt över att vara den första vinnaren av Indiens Grand Prix, men vi förlorade nyligen två av våra kompisar, säger Sebastian Vettel efter loppet.

Han fortsätter:

– Jag kände inte Dan Wheldon men han var stor inom motorsporten och under det här året lärde jag känna Marco Simoncelli, så mina tankar är med dem just nu, säger Vettel enligt Sky Sports.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!