Stjärnorna vilas i cupen

Blåvitt skickar reservlaget - även ÖSK och Trelleborg ställer av sina bästa.


I dag inleder de allsvenska lagen årets upplaga av svenska cupen, men många av lagen väljer att vila sina bästa spelare.

Trots att fasta speldagar införts i cupen så gör det tajta spelschemat att många av de ordinarie spelarna ställs åt sidan.

Trenden är allra tydligast hos IFK Göteborg som åker till Umeå för att möta division två-laget Ersboda utan en enda spelare som startade mot Hammarby i torsdags med i 17-mannatruppen.

– Det är så tätt med matcher och då vilar vi dem. Förhoppningen är att de som inte har spelat så mycket i allsvenskan nu skall visa framfötterna, säger tränaren Jonas Olsson till GP.

Blåvitt spelar allsvenskt igen redan på tisdag då de ställs emot Örebro SK som för bara två dagar sedan besegrade Kalmar FF. Inte heller i ÖSK är det många kvar från torsdagsmatchen. Åtta spelare ur startelvan stannar hemma när laget beger sig till Skåne för bortamatchen mot Kristianstad.

– Vi har gjort den uttagningen eftersom de spelarna är trötta efter matchen mot Kalmar och skulle inte vara som bäst, säger tränaren Sixten Boström till Nerikes Allehanda. Målvakten John Alvbåge kommer dessutom starta på bänken.

Även Trelleborg ställer ett reservbetonat lag på benen i mötet med division ett-laget Syrianska. Joakim Sjöhage är den enda i truppen som finns kvar från startelvan mot MFF.

– Det är delvis ett val vi gjort, säger assisterande tränaren Alf Westerberg till Sydsvenskan, och fortsätter:

– Allsvenskan har slitit hårt. Vi vilar de spelare som spelat våra tre senaste allsvenska matcher. Det är trots allt allsvenskan vi lever av, säger Westerberg till Sydsvenskan.

Elfsborg väljer däremot att skicka i stort sett bästa möjliga manskap till bortamötet med exallsvenska Ljungskile, trots tre matcher på sju dagar.

– Ja, Teddy Lucic och Martin Andersson vilar båda två och ersätts av Johan Sjöberg och Elmin Kurbegovic i mittförsvaret. Dessutom kan det hända att Anders Svensson börjar på bänken, säger Haglund på klubbens officiella hemsida.

Också Hammarby skickar nästintill bästa truppen till bortamatchen mot Åtvidaberg i eftermiddag.

Endast skadade mittbacken Christian Traoré och mittfältaren Fredrik Söderström, som dras med lättare känningar, står utanför truppen jämfört med startelvan mot IFK Göteborg i torsdags.

En speciell comeback väntas i Hammarbymålet där landslagsmålvakten Rami Shaaban är tillbaka efter sin långdragna skada, skriver Hammarbyfotboll.se.

De övriga allsvenska lagen spelar sina inledningsmatcher i morgon söndag.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!