Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kalmar syntes mest 2008

- 12/03/2009, 05:29 -

Mästarna var bäst också på att synas i teve.

2008 var inte bara en guldår rent sportsligt för Kalmar FF, även på marknadssidan så var KFF en av de bästa föreningarna i landet.

Totalt så har nästan 109 miljoner människor någon gång under säsongen sett någonting om Kalmar FF på teve.

– Det är helt klart mycket glädjande siffror vi fått, säger Kalmar FF:s marknadschef Staffan Roth till Östra Småland.

Statistiken som nu släpps kommer från Sponsor Insight och visar hur mycket de allsvenska lagen synts i media, och hur många människor som har följt lagen.

Svenska mästarna Kalmar FF ligger i topp nästan överallt.

Totalt fick syntes Kalmar i teverutan under 66 timmar, 15 minuter och 3 sekunder under säsongen i samband med allsvenskan, svenska cupen, Uefacupen, supercupen och övrigt. Det innefattar varje tillfälle Kalmar FF visats eller omnämnts i någon av Sveriges TV-kanaler. Antalet människor som sett Kalmar under de här tillfällena är nästan 109 miljoner.

Detta är förstås inte unika tittare utan en tittare kan ju ha sett alla 66 timmar och dessutom en repris eller två.

Tvåa på listan är Hammarby som har haft 79 miljoner människor som någon gång under säsongen sett dem.

Att det är så många som följt Kalmar FF har förstås mycket att göra med SM-guldet, men Staffan Roth pekar även på andra punkter.

– Vi är mycket mer öppna mot medier än andra lag. I storstadsklubbarna måste man gå igenom flera steg för att få tag i en spelare. Vi har alla våra spelares nummer i mediaguiden. Sedan kör inte vi med stängda omklädningsrum, alla journalister är välkomna in.

– Sedan är det klar att bröderna Elm och Henrik Rydström hjälpt till att dra upp intresset, säger Staffan Roth till Östra Småland.

Även i tidningarna har Kalmar FF fått mycket utrymme. Trots att alla tidningar inte är med i statistiken så har det varit 1 643 KFF-bilder i landets tidningar.

Topp 5-listan över antal tevetittare fördelat per lag under 2008 ser ut såhär:

1. Kalmar FF: 109 miljoner

2. Hammarby: 79 miljoner

3. IFK Göteborg: 74 miljoner

4. Elfsborg: 72 miljoner

5. AIK: 70 miljoner

Sist på listan kommer Trellleborg och Örebro med 40 respektive 38 miljoner tevetittare, uppger Östra Småland.

Skrivet av: