Kalmar syntes mest 2008

Mästarna var bäst också på att synas i teve.


2008 var inte bara en guldår rent sportsligt för Kalmar FF, även på marknadssidan så var KFF en av de bästa föreningarna i landet.

Totalt så har nästan 109 miljoner människor någon gång under säsongen sett någonting om Kalmar FF på teve.

– Det är helt klart mycket glädjande siffror vi fått, säger Kalmar FF:s marknadschef Staffan Roth till Östra Småland.

Statistiken som nu släpps kommer från Sponsor Insight och visar hur mycket de allsvenska lagen synts i media, och hur många människor som har följt lagen.

Svenska mästarna Kalmar FF ligger i topp nästan överallt.

Totalt fick syntes Kalmar i teverutan under 66 timmar, 15 minuter och 3 sekunder under säsongen i samband med allsvenskan, svenska cupen, Uefacupen, supercupen och övrigt. Det innefattar varje tillfälle Kalmar FF visats eller omnämnts i någon av Sveriges TV-kanaler. Antalet människor som sett Kalmar under de här tillfällena är nästan 109 miljoner.

Detta är förstås inte unika tittare utan en tittare kan ju ha sett alla 66 timmar och dessutom en repris eller två.

Tvåa på listan är Hammarby som har haft 79 miljoner människor som någon gång under säsongen sett dem.

Att det är så många som följt Kalmar FF har förstås mycket att göra med SM-guldet, men Staffan Roth pekar även på andra punkter.

– Vi är mycket mer öppna mot medier än andra lag. I storstadsklubbarna måste man gå igenom flera steg för att få tag i en spelare. Vi har alla våra spelares nummer i mediaguiden. Sedan kör inte vi med stängda omklädningsrum, alla journalister är välkomna in.

– Sedan är det klar att bröderna Elm och Henrik Rydström hjälpt till att dra upp intresset, säger Staffan Roth till Östra Småland.

Även i tidningarna har Kalmar FF fått mycket utrymme. Trots att alla tidningar inte är med i statistiken så har det varit 1 643 KFF-bilder i landets tidningar.

Topp 5-listan över antal tevetittare fördelat per lag under 2008 ser ut såhär:

1. Kalmar FF: 109 miljoner

2. Hammarby: 79 miljoner

3. IFK Göteborg: 74 miljoner

4. Elfsborg: 72 miljoner

5. AIK: 70 miljoner

Sist på listan kommer Trellleborg och Örebro med 40 respektive 38 miljoner tevetittare, uppger Östra Småland.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

1 timme sedan

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

2 timmar sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

idag 05:36
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.