Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fjärde raka torsken för Pehrssons Ålborg

Sport | 26/04/2009 19:43

Kräftgången fortsätter för de regerande mästarna.

Förre Gaistränaren Magnus Pehrsson har inte fått den start i Ålborg som han kanske önskat sig. Efter de inledande succésegrarna mot Deportivo La Coruna har Ålborg nu förlorat fyra raka ligamatcher, den senaste med 1-2 mot Randers där en annan Gaisprofil lirar, Bobbie Friberg Da Cruz. Friberg Da Cruz spelade hela matchen och gjorde det bra. Trots segern grämer han sig över det insläppta målet.

– De fick ett riktigt pissmål. En retur från vår målvakt hamnade framför deras lagkapten (Thomas Augustinussen) som sköt upp den i nättaket, säger Friberg Da Cruz till Nyheter24.

Efter Thomas Augustinussen snygga ledningsmål vaknade Randers ganska omgående och minuten efter var det kvitterat genom Marc Nyygard. I andra halvlek kom också segermålet genom Bedi Buval.

Randers femma

Segern tar Randers förbi Ålborg och upp på femte plats i danska SAS-ligan. Ålborg har fortfarande bara lyckats vinna tre av 14 hemmamatcher i år. Inte särskilt lyckat för ett lag som så sent som i höstas spelade i Champions League.

– Man försöker som tränare och ledare vara positiv, säger Pehrsson. Det enda jag hittar är att vi var bättre.

– Nu måste vi börja tro på vår trupp och vår kvalité, säger Pehrsson på Ålborgs hemsida.

För Friberg Da Cruz går det desto bättre.

– Jag är nöjd, vi vann igen, säger han efter Randers fjärde raka vinst, till Nyheter24.

"Vi snackade lite innan matchen"

Friberg Da Cruz lämnade Gais för Danmark ungefär samtidigt som Pehrsson. Men när han fick otaliga lyckoönskningar som tack för sina år i klubben fick Pehrsson utstå spott och spä från Gaissupportrarna som kände att tränaren svikit klubb för pengarnas skull. Det är inget Friberg Da Cruz vill diskutera.

–Vi snackade lite innan matchen, mer än så var det inte, säger han.

Det återstår sex omgångar av SAS-ligan och guldet kan hamna hos tre lag. FC Köpenhamn leder ligan på 61 poäng, men har en match mer spelad än tvåan Bröndby på 58 poäng och trean Odense på 56 poäng. Mycket kan fortfarande hända.

Skrivet av: