Linderoth kan lämna Galatasaray

Har träffat Elfsborgs tränare - tror på många guld för laget.


Tobias Linderoth, mångårig landslagsmittfältare, kan lämna Turkiet för Sverige redan i sommar.

Enligt Borås Tidning har källor inom Elfsborg berättat att en övergång till sommaren är nära förestående. Och att Linderoth själv uttryckt önskemål om att lämna Galatasaray. Något som han själv har svårt att kommentera.

– Vi har varit ute i tio år och det lockar mer och mer att flytta hem. Även om jag absolut inte har något emot ytterligare ett år i Turkiet. Jag kan inte säga mer, det handlar främst om respekt mot arbetsgivaren.

Med danska FC Köpenhamn tog han guld 2006/2007. Efter flytten till turkiska Galatasaray för två år sedan blev det guld där också. Nu ligger alltså ett annat guldlag bra till för Linderoth. Han har tidigare en sejour i Elfsborg bakom sig, mellan 1996 och 1998.

Just nu är han i Sverige för rehabilitering och uppbyggnadsträning efter att ha gjort två ingrepp i höten. Sedan i april bor familjen i Sandared utanför Borås. Tillsammans med landslagets sjukgymnast Johan Sandberg tränar han i Göteborg. I veckan var det dags för första träningen med boll.

– Bara lätta passningar, men med en naturlig fotbollsrörelse ändå. Man blir som ett litet barn igen, säger han till Borås Tidning.

På söndag flyger han tillbaka till Turkiet med två veckor kvar till säsongsavslutningen. Därefter väntar semester i Sverige.

– Ärligt talat så tror jag ändå att detta är bästa tänkbara upplägg. Nu får jag lite av en lång hederlig uppbyggnadssäsong och målet är att kunna vara med och träna fullt med laget när det sedan drar igång i mitten av juli menar han till BT.

Enligt tidningen har han träffat Elfsborgs chefstränare Magnus Haglund. Något som tycks ha gjort intryck på den förra landslagsspelaren.

– Magnus brinner, och har en idé som han tror stenhårt på. För mig är det avgörande. Som spelare är det lättare att respektera en tränare som tror stenhårt på sin filosofi och vågar stå fast även när det går emot. Magnus och Peters tankar har redan lett till guld och kommer att leda till guld igen framöver säger han till BT.

Om det blir guld för Elfsborg med Tobias Linderoth i laget återstår att se.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!