Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Galatasaray hade hemmaplan i Tyskland

Sport | 04/12/2008 09:01

Över 35 000 turkar var på plats när Galatasary gästade Hertha Berlin.

Trots att Uefacupmatchen mellan Hertha Berlin och Galatasaray direktsändes på teve hade över 62 000 åskådare tagit sig till Olympiastadion i Berlin.

Enligt den tyska tidningen Der Tagesspiegel var mer hälften Galatasaray-fans. Turkar från hela Europa, bland annat Sverige, hade tagit sig till Berlin för att stödja sitt favoritlag. Men egentligen är det ingen chock då det bor fler än 100 000 turkar bara i Berlin.

Galatasaray, utan Tobias Linderoth, spelade som om det var Ali Sami Yen-stadion i Istanbul och vann till slut med 1-0. Fansen lyfte laget med sina turkiska hejarramsor och det fanns inte en tyst sekund under hela matchen.

Drabbningens enda mål blev omstritt. Harry Kewells inlägg träffade Hertha Berlins Steve von Bergens underarm och domaren ansåg det vara avsiktligt och dömde straff som Milan Baros säkert satte.

Se de glada turkarna och enda målet:

Skrivet av: